Ντροπή σας κ. Τόσκα!

Την ώρα που καίγονται σπίτια στην Αττική και απειλούνται ανθρώπινες ζωές, η προκλητικά ανίκανη ηγεσία του υπουργείου Τόσκα διαρρέει μέσω του ΑΠΕ «πληροφορίες» για οργανωμένο σενάριο εμπρηστών.
Προφανώς, οι εμπρηστές άφησαν τη φωτιά να καίει επί δύο ώρες ανεξέλεγκτη.
Ήταν και αυτό μέρος του σχεδίου τους...


Αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα εμφανή προβλήματα συντονισμού, τα οποία κατήγγειλαν κάτοικοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητάνε και τα ρέστα.

Φωτιές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι αυτό. Μιλάμε για τις μεγάλες ευθύνες των υπευθύνων και για το απίστευτο θράσος τους.
Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Τόσκας ζητούσε «εξηγήσεις» από τους κατοίκους των Κυθήρων, επειδή του άσκησαν κριτική. Μόνο που δεν τους ζήτησε να του στήσουν άγαλμα για το γεγονός ότι κάηκε το μισό νησί.

Πριν τα Κύθηρα προηγήθηκε η Μάνη. Κι ακολούθησε η Ζάκυνθος και η Αττική.
Σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρήθηκαν τα ίδια προβλήματα. Το κράτος έχει το ίδιο… μοτίβο στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Είναι αισθητό το μεγάλο πρόβλημα του συντονισμού. Η ηγεσία της Πυροσβεστικής δεν εκτίμησε σωστά τις περιστάσεις και συνέβη ό,τι συνέβη.
Αν το πρόβλημα είχε σημειωθεί σε μία από τις πυρκαγιές, θα μπορούσε ο κ Τόσκας να δικαιολογηθεί με όποιον τρόπο ήθελε. Αλλά σε όλες;

Πού είναι η ευθιξία για την οποία μιλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ο υπουργός του μπορεί ακόμη να είναι στην θέση του;
Για τις διαρροές των σεναρίων συνωμοσίας ένα μόνο πράγμα μόνο μπορούμε να πούμε: Ντροπή!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr