Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική
Για ακόμα μια νύχτα οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με στόχο να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην ανατολική Αττική καίγοντας απέραντες εκτάσεις. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό, ενώ μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται στο Μετόχι και το Μικροχώρι.


Η νύχτα 'ήταν πολύ δύσκολη και κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτές αντιμετώπισαν ικανοποιητικά από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού


Με  το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα), τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου


Στις 2.30 τη νύχτα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την 25ης Μαρτίου και στη συμβολή της επαρχιακής οδού Βαρνάβα-Καπανδριτίου με την 25ης Μαρτίου.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

.zougla.gr