Τρίτη, Αυγούστου 22

Να είστε καλοί με τους ανθρώπους στη δουλειά- Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε


microsoftteams.0.0

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.  

Ακούμε συχνά ιστορίες ως προς το πώς νοιώθουν οι άνθρωποι σε σχέση με τις συμπεριφορές των άλλων στον χώρο εργασίας. Όλοι έχουμε κάτι να αφηγηθούμε από τις εταιρείες που έχουμε δουλέψει και τους συναδέλφους με τους οποίους αλληλεπιδράσαμε.

Το να είσαι καλός με τους συναδέλφους σου συνδέεται με τη συναισθηματική νοημοσύνη και με τη βασική ικανότητα ενσυναίσθησης για τους άλλους, όταν χρειάζονται την υποστήριξή μας.
Η έγνοια και η υποστήριξη για τους άλλους είναι μια από τις πέντε πρακτικές που συστήνουν οι James Kouzes και Barry Posner στο βιβλίο τους “The Leadership Challenge” («Η Πρόκληση της Ηγεσίας»).
Την πρακτική αυτή την αποκαλούνε «Ενθάρρυνση της Καρδιάς» και δείχνουν πόσο δυνατή μπορεί η πράξη της επιβράβευσης, της αναγνώρισης και της ενθάρρυνσης άλλων ανθρώπων γύρω σου.
Και υπάρχει κι άλλο ένα σχετικό βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε, στα αγγλικά, γραμμένο από τον Mark Crowley με τίτλο “Lead from the Heart” («Ηγήσου με την Καρδιά»).
Πράγματι, η θετική και υποστηρικτική κουλτούρα μπορεί να τροφοδοτήσει την ομαδική δουλειά και να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Και τις περισσότερες φορές οι επιτυχημένες εταιρείες είναι αυτές όπου η κουλτούρα λαμβάνεται στα σοβαρά υπόψη και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.
Μήπως όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει πάντα να υμνούμε τους άλλους, να μην ασκούμε ποτέ κριτική, και να είμαστε πάντα χαρούμενοι; Φυσικά και όχι. Για την ακρίβεια, η ειλικρίνεια, η αμεσότητα, ακόμα και η σύγκρουση, είναι στοιχεία αναγκαία για την επιτυχία μιας εταιρείας.
Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει ο εργαζόμενος να είναι σε θέση να κατανοεί την αξία του να είναι υποστηρικτικός προς τους άλλους – να είναι ένας συνάδελφος που να εμπνέει εμπιστοσύνη και θετική προδιάθεση.
Δοκιμάστε το κι εσύ, εστιάζοντας περισσότερο στο να γίνετε καλύτερος στους ανθρώπους στη δουλειά. Αυτό θα σας κάνει κι εσάς και τους συναδέλφους σας να νοιώσετε καλύτερα, και θα ανταμειφθείτε με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.fortunegreece.com