Σάββατο, Αυγούστου 19

Πολυμελής «πυρήνας» τρομοκρατών πίσω από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία --Έλα μωρέ τα παραλές, κακόμοιρα προσφυγάκια ήταν που με τη βοήθεια των ΜΚΟ του Αμερικανοεβραίου Τζορτζ Σόρο ήρθαν στην Ευρώπη να βρουν ...τη τύχη τους....

Αυτή τη φορά δεν ήταν έργο κάποιων μεμονωμένων ατόμων -των λεγόμενων «μοναχικών λύκων». Όπως όλα δείχνουν, η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 14 πολίτες ενώ έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας και 5 ύποπτοι ως δράστες, είναι αποτέλεσμα της δράσης μιας οργανωμένης ομάδας, ενός πολυμελούς «πυρήνα» ακραίων ισλαμιστών...

Πολυμελής «πυρήνας» τρομοκρατών πίσω από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία

Σύμφωνα δε με τις αρχές, στα σχέδιά τους ήταν η πραγματοποίηση ακόμη πιο φονικών επιθέσεων, κάτι όμως που τελικώς δεν επετεύχθη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές που ερευνούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ένας πυρήνας οκτώ ατόμων συμμετείχε πιθανότατα σε αυτές, ενώ...
φέρεται να προετοίμαζε και επιθέσεις με φιάλες αερίου. Η πληροφορία προέρχεται από δικαστική πηγή, ενώ η εφημερίδα el Pais, επικαλούμενη δικές της πηγές, κάνει λόγο για ένα πιο πολυμελή «πυρήνα», με τη συμμετοχή 12 ανθρώπων.

Οι εκτιμήσεις αυτές αυξάνουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο το «επεισόδιο» να μην έχει τελειώσει και εντείνουν τις προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση. Το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί αφορά πρωτίστως, όπως είναι φυσικό, τον 17χρονο φερόμενο ως οδηγό του αυτοκινήτου το οποίο προκάλεσε το μακελειό στη Βαρκελώνη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 συλλήψεις, 3 Μαροκινών και ενός Ισπανού. 

Αξιωματούχοι θεωρούν, πάντως, ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, με την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.
Όπως προαναφέρθηκε, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη δύο ατόμων, ενώ Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο ακόιμη ατόμων, επίσης Μαροκινών. Ο οδηγός της καμιονέτας που πραγματοποίησε την επίθεση στη Βαρκελόνη διαφεύγει.
Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελόνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελόνης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία.

Ο μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Συνδέεται με την ενοικίαση της καμιονέτας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελόνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.