Πέμπτη, Αυγούστου 31

Αυτή είναι η «νέα Ελλάδα» του Τσίπρα: Φοροκαταιγίδα, μειώσεις συντάξεων και στο βάθος προσλήψεις Συριζαίων !

Ο Τσίπρας υπόσχεται μία μεταμνημονιακή εποχή, την ώρα που φέρνει νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα στους Έλληνες, περισσότερους φόρους και περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αλέξης Τσίπρας | Συντάξεις: Ο πρωθυπουργός υπόσχεται μία μεταμνημονιακή εποχή, την ώρα που φέρνει νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα στους Έλληνες, περισσότερους φόρους και περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.
Όσοι άκουσαν τη χθεσινή ομιλία (30/8/2017) του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα (31/8/2017)
αναρωτιούνται πώς ο πρωθυπουργός μπορεί να μιλά για ένα «άλλο κράτος μέσα στην επόμενη τριετία», όταν ήδη από τον περασμένο Μάιο (2017) καθόρισε την τύχη της χώρας, υπογράφοντας το λεγόμενο συμπληρωματικό μνημόνιο. Στις 19/5/2017 με 153 «ναι», η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισε και με τη «βούλα» το τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ!
Από το Μουσείο Μπενάκη, ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «από τα μέσα του 2018 και καθώς η χώρα θα βγαίνει από το φάσμα της επιτροπείας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προκήρυξη γραπτών διαγωνισμών, μέσω ΑΣΕΠ, για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στο δημόσιο», ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση «προωθεί μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές στο Σύνταγμα».
Και εδώ, αναρωτιέται ο Έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος καλείται από τον πενιχρό του μισθό -εάν δεν είναι άνεργος- ή από τη πετσοκομμένη του σύνταξη να πληρώνει χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος, περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό οικονομικές υποχρεώσεις, τα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν τρεις μήνες θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τις... μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Το λεγόμενο «Τέταρτο Μνημόνιο» της αριστερής κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα που ξεπερνούν τα 4,6 δις ευρώ μέχρι το 2019! Μάλιστα, τα μέτρα που θα ληφθούν το 2017-2018 θα είναι 660 με 700 εκατ. και το 2019 και 2020 θα ληφθούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (1% το 2019, δηλαδή 2 δις από περικοπές στις συντάξεις και 1% το 2020, δηλαδή άλλα 2 δις από από τη μείωση στο αφορολόγητο). Με λίγα λόγια, τα μέτρα λιτότητας ως το 2021, μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 5,396 δισ. ευρώ!
Η μείωση των συντάξεων μέσω της σταδιακής κατάργησης της προσωπικής διαφοράς (έως 18% της σύνταξης), η δραστική μείωση αφορολογήτου στα επόμενα χρόνια, οι αλλαγές που έφερε ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ένα σωρό άλλα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη 2ετία και 3ετία, αποτελούν τη «νέα Ελλάδα» του Αλέξη Τσίπρα; Μάλλον ο πρωθυπουργός μέσα στον πανικό του, ξεχνά ότι ακόμη και αν φύγουν οι δανειστές, τα μέτρα και οι υποχρεώσεις που συμφώνησε η δική του κυβέρνηση με τους Θεσμούς θα παραμείνουν!
Από τη μία, το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό με τις... δήθεν βελτιώσεις, και από την άλλη, οι υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού -λίγο πριν την ΔΕΘ- για προσλήψεις στο Δημόσιο...Τυχαίο; Επικοινωνιακές κινήσεις ή... απόγνωση;