Κυριακή, Αυγούστου 13

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… «ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ» ΤΟΥΡΚΟΥΣ, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η περίοδος της βυζαντινής αυτοκρατορίας είναι το θέμα που αρέσουν να προβάλλουν οι Τούρκοι σαν την πιο διεφθαρμένη αυτοκρατορία.
Τελευταία με μια μεγάλη τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή με τον τίτλο «Bızans Oyunları», (Τα παιχνίδια του Βυζαντίου), οι Τούρκοι παρουσιάζουν το Βυζάντιο σαν την πιο διεφθαρμένη αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Ένα Βυζάντιο γεμάτο από σεξουαλικά όργια, από ανώμαλους αυτοκράτορες, από ένα λαό μαλθακό, διεστραμμένο και διψασμένο για αίμα στα στάδια, από αυτοκρατόρισσες σαν τις μεγαλύτερης πόρνες της ιστορίας.
Για την παραγωγή της ταινίας ξοδεύτηκαν εκατομμύρια με κύριο σκοπό να ξευτελίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την βυζαντινή ιστορία και να αποδείξουν ότι αυτοί οι… «γενναίοι» και ατρόμητοι Τούρκοι, ήρθαν να εκπολιτίσουν τους διεφθαρμένους και διεστραμμένους βυζαντινούς.




Τι λέτε ? Θα παρουσιάσουν αυτή την πολύκροτη ταινία στις ελληνικές οθόνες, που μας έχουν πρήξει τα τελευταία χρόνια με τα τουρκικά σήριαλ της ηλιθιότητας, για να δούμε τι πραγματικά παίζουν οι Τούρκοι στις δίκες τους οθόνες σχετικά με την ελληνορθόδοξη παρουσία στην ιστορία?
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια οι Τούρκοι είχαν γυρίσει μια άλλη ταινία με τον τίτλο, «Kahpe Βbizans» δηλαδή, «Η Πόρνη του Βυζαντίου» όπου παρουσιάζονταν η αυτοκράτειρα Θεοδώρα σαν την μεγαλύτερη πόρνη της ιστορίας.

Ίσως κάποιοι εντόπιοι Ρεπούσηδες, Φίληδες και Μπουτάρηδες, ενθουσιαστούν από τέτοιες τουρκολαγνικές κινηματογραφικές παραγωγές, προς δόξα της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Μάλιστα!.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis,gr