Δευτέρα, Αυγούστου 21

Μετά τα μπάνια του Τσίπρα και των συντρόφων του, έρχεται… το σκληρό ροκ για τους αρχιμαλάκες νεοέλληνες που τα δέχονται ΟΛΑ!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της πολιτικής ζωής στην κανονικότητα, καθώς αυτή την εβδομάδα λήγουν και τυπικά οι διακοπές όλων των κυβερνητικών στελεχών, όπως και του πρωθυπουργού, για τις οποίες ξέσπασε «πόλεμος» με τη ΝΔ το Σαββατοκύριακο. 
Το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών δεν αφήνει καμία αμφιβολία
για το «σκληρό ροκ», που αναμένεται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, με κυβερνητικούς παράγοντες να παραδέχονται ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός για την πορεία της κυβέρνησης.
Με φόντο την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, ξεκινούν αυτές τις ημέρες οι πρώτες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Εδώ και καιρό, κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται σε στενή επαφή με παράγοντες της γαλλικής πλευράς προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Μακρόν, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, από την οποία το Μαξίμου προσδοκά πολιτικά οφέλη.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις και προτάσεις από τους υπουργούς για τα μέτρα που πρόκειται να εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη, όπου και αναμένεται να μιλήσει για το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, κάνοντας λόγο για έναρξη μίας νέας περιόδου ομαλότητας και ανάπτυξης.
Όλα αυτά, συμβαίνουν εν μέσω της νέας φοροεπιδρομής εναντίον των πολιτών με την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και της έναρξης των διαδικασιών για την τρίτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται πως θα είναι καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.