Δευτέρα, Αυγούστου 14

Του Αγίου τρίτου μνημονίου σήμερα όταν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν χεράκι-χεράκι το Μνημόνιο. Κάποιοι είπαν ΟΧΙ

Επέτειο σήμερα, μνημονιακή....

Σαν σήμερα, το 2015 σε πνεύμα εθνικής ομοψυχίας η πλειοψηφία του τότε ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα μαζί με την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο για να παραμείνει η χώρα εντός ευρώ καταδικάζοντας μας σε αιώνια μνημόνια αφού τα μέτρα των μνημονίων θα είναι σε ισχύ πολύ μετά από το 2018.

Ένα τρίτο Μνημόνιο που έως σήμερα έφερε νέες μειώσεις συντάξεων, ολικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσία;, παραχώρηση του Κράτους (δες ΑΔΑΕ) στους δανειστές, νέες περικοπές δαπανών στο κοινωνικό Κράτος, αυξημένες ασφαλιστικέ εισφορές, ενώ για το 2019 έφερε ακόμα νέες μειώσεις συντάξεων και δραστική μείωση του αφορολόγητου που θα επιφέρει σε όποιον έχει εισόδημα ακόμα και 400 ευρώ το μήνα να πληρώνει φόρο.

Σαν σήμερα, πριν 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας οριστικοποίησε την νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του μορφώματος και εκτός ότι ψηφίζει μέχρι σήμερα Μνημόνια, εγκαινίασε την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αυριανισμό πετώντας λάσπη σε όσους αρνήθηκαν, εντός ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν Μνημόνια, και σήμερα σταθερά ο ίδιος αυριανισμός ταυτίζει κάθε αριστερή αντιπολίτευση με την Νέα Δημοκρατία.

Σαν σήμερα όμως πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε το τρίτο Μνμόνιο, υπήρξαν οι ιδεολόγοι, γνήσιοι αριστεροί εντός ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το Μνημόνιο. Στην παρακάτω φωτογραφία αυτοί που καταψήφισαν και αυτοί που απείχαν, από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ 



Τιμή σε όσους καταψήφισαν και αρνήθηκαν βουλευτιλίκια, υπουργεία....Δεν ήταν εύκολη άρνηση, λίγοι θα το έκαναν και λίγοι το έπραξαν!

 http://anemosantistasis.blogspot.gr