Τετάρτη, Αυγούστου 30

Προειδοποιήσεις Γκάμπριελ : «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ενός ψυχρού πολέμου»

Προειδοποιήσεις Γκάμπριελ : «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ενός ψυχρού πολέμου»
«Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου ψυχρού πολέμου κι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διαπράττει βαρύ σφάλμα ακολουθώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον δρόμο του επανεξοπλισμού» υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Ο Γκάμπριελ μιλώντας στην εφημερίδα Bild και αναφερόμενος στον Τραμπ και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε «ότι το Βερολίνο είναι αντιμέτωπο στη Δύση και στην Ανατολή με ηγέτες που πιστεύουν όχι στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού».

«Ο Πούτιν και ο Τραμπ πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των λαών και των κρατών αφορούν «μόνο τη σύγκρουση», συνέχισε ο Γκάμπριελ και πρόσθεσε: «Δεν δίνουν την έμφαση στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού».

Επίσης απέκρουσε τις επικρίσεις των συντηρητικών της Μέρκελ εναντίον του άλλοτε καγκελάριου του SPD Γκέρχαρντ Σρέντερ επειδή ανέλαβε θέσεις σε ρωσικές εταιρείες του τομέα της ενέργειας που συνδέονται με το Κρεμλίνο, με πιο πρόσφατη την πρόσληψή του από τη Rosneft.

«Όταν πρόκειται για την απελευθέρωση κρατούμενων των ρώσων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία, (τα στελέχη της CDU) χαίρονται που ο Σρέντερ μιλάει απευθείας με τον Πούτιν. Αλλά σε μια εκστρατεία εναντίον του SPD, το αξιοποιούν για μικροκομματικούς σκοπούς. Το βρίσκω φτηνό», είπε χαρακτηριστικά.