Παρασκευή, Αυγούστου 4

Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας

Ανάκληση κινέζικων φορτιστών λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας
Στην ανάκληση έξι κινέζικων φορτιστών προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς βρέθηκαν να μην πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής τάσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους φορτιστές που φέρουν τα νούμερα EP-TA20EWE, A1400, ES-D06, JM-T0XX, MY-222 και RP-U21. Οι τρεις πρώτοι δεν ανήκουν σε κάποια εταιρεία αλλά έχουν γενικά ονόματα όπως «Φορτιστής Ταξιδιού» (Travel Charger). Οι υπόλοιποι τρεις ανήκουν στις Powerful, EMΥ και Proda.







Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα έχουν κατηγοριοποιηθεί σαν προϊόντα υψηλού κινδύνου ενώ τα Proda RP-u21 USB Charger και EMY MY-222 δεν έχει ακριβώς εξακριβωθεί η επικινδυνότητά τους και βρίσκονται στην κατηγορία “άλλο”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνοι.

Οι εν λόγω φορτιστές εντοπίστηκαν από την Δανία και δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν διατεθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αλλά εφόσον πωλούνται online καλό είναι να έχουμε το νου μας.





Και οι έξι προαναφερθέντες φορτιστές διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν την Οδηγία για τη χαμηλή τάση και το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 60950, ενώ σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές της Δανίας οι συσκευές δεν έχουν επαρκή ηλεκτρική μόνωση.

Πηγή: Techblog.gr