Παρασκευή, Αυγούστου 25

Θα το καταλάβει και ο Τσίπρας





Η «παράσταση» με τα «γλυκόλογα» του Μακρόν δεν θα αλλάξει κάτι. Ούτε το «μπαλκόνι» της ΔΕΘ θα τα καταφέρει. Περνάμε στις τελευταίες πράξεις…
Όσο η Λαγκάρντ συνεχίζει τις «μπλόφες» της με τους Γερμανούς (με κλειστά τα χαρτιά της για την Ελλάδα) τα «σοκολατάκια» που φέρνει ο Μακρόν στην Αθήνα και τα χτυπήματα στην πλάτη του Τσίπρα (που συνδέονται με εξαγορές ελληνικού κράτους από τους Γάλλους –νερά, μεταφορές,
λιμάνια–) δεν θα εξασφαλίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ το «ψωμοτύρι» που χρειάζεται για να μοιράσει σε εκλογές.
Όταν το Σεπτέμβριο 600.000 και περισσότεροι φορολογούμενοι θα πάρουν το μήνυμα ξεχάστε (από το 2017 και μετά) τις επιστροφές φόρων γιατί θα τις παίρνει ο ΕΝΦΙΑ (αλλιώς το κράτος θα σας παίρνει τα σπίτια…) τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον σώζουν τα «χαρτζιλίκια για κουλούρι και τυρί στους νεόπτωχους» που θέλει να τάξει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ.
Από τον προσεχή «μαύρο Οκτώβρη», όπου το κράτος θα βάλει το μακρύ του χέρι στην τσέπη 70.000 ελεύθερων επαγγελματιών (κουτσουρεμένων φορολογικά) και θα του βουτάει 40 ευρώ σε κάθε 100 ευρώ που κέρδισαν με αγώνα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τον ισορροπεί η φανφάρα «…βγαίνουμε από μνημόνια και Επιτροπεία».
Με τον Νοέμβριο του 2017 να σε υποχρεώνει (μέσω μνημονίων και αξιολογήσεων) να κόβεις επιδόματα, πλάγιες αμοιβές και υπερωρίες κρατικών υπαλλήλων, αλλά και τα ποδάρια των εργατοπατέρων πως θα βγεις ως ΣΥΡΙΖΑ, στα καφενεία να μιλήσεις για πρόνοια και για δίκιο του εργάτη.
Τον δε Δεκέμβριο αρχίζει το κρυφτό του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Την πλατεία Συντάγματος δεν θα την γεμίζουν οι ιθαγενείς που δούλεψε ο Τσίπρας μιλώντας για επαναφορά της 13ης σύνταξης με τις πενταροδεκάρες του πλεονάσματος που παραμένει μόνο στα χαρτιά …
Αυτοί οι ιθαγενείς που δεν θέλουν τώρα ούτε ζωγραφιστό τον ΣΥΡΙΖΑ.Έστω και αν ξαναβγάλει τους αριστερούς λαγούς του… με τα ακροδεξιά πετραχήλια…
Από τον Ιανουάριο του 2018 άστα να πάνε… Μπαίνεις ως ΣΥΡΙΖΑ στην ευθεία των εκλογών.
Πρώτο σκαλοπάτι η ιδέα να γίνουν νωρίτερα οι Δημοτικές εκλογές και όχι κανονικά το 2019 για να μην φανεί, τότε, ότι η πρώτη φορά αριστερά επέστρεψε, από τα χέρια του Τσίπρα, στο ένδοξο 3%.
Δεύτερο σκαλοπάτι οι παρασκηνιακές συνωμοσίες και τα ταξίματα στο «σκόρπιο» ΠΑΣΟΚ για μοίρασμα σε ό,τι έχει μείνει από το κράτος (στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) με συνταγές όμως που, μέχρι τώρα, δεν απέδωσαν
Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως θα έχει το πάνω χέρι… το τρίτο μνημόνιο θα τον προσγειώνει σε 70-80 προαπαιτούμενα με την απειλή πως θα του κόψει τα πόδια… κόβοντας τις δόσεις των δανεικών.
Τελευταίο «χαρτί» στο συρτάρι του ΣΥΡΙΖΑ για το 2018 (γιατί το 2017 φεύγει ανεκμετάλλευτο και οικονομικά και πολιτικά) είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη.
«Χαρτί» καμένο από χέρι. Είτε το βγάλεις από το μανίκι του Μαξίμου με την σημερινή κυβέρνηση είτε το «παίξεις» με ανασχηματισμένη κυβέρνηση με την οποία (υποτίθεται) θα έχεις την άνεση να προσφέρεις νέα ασαφή οράματα.
Ζήτω λοιπόν που καήκαμε και εδώ… Γιατί αν θελήσουν (ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να στηρίξουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε προγράμματα και πρωτοβουλίες του σημερινού υπουργικού συμβούλιου καλύτερα να το ξεχάσουν. Επιχειρηματίες και επενδυτές είδανε… ό,τι είδανε και (όπως και εμείς βλέπουμε) ούτε εντυπωσιάσθηκαν, ούτε πείσθηκαν. Ούτε και που εμφανίσθηκαν.
Αν, αντίθετα, πρόκειται να αλλάξει το υπουργικό και να αρχίσουν πάλι τα γνωστά περί συντονισμού επενδύσεων και προγραμμάτων από Παππάδες και Φλαμπουράρηδες, υπό την προσωπική επίβλεψη του Αλέξη Τσίπρα, καλύτερα να συντομευθούν οι εκλογές εντός του 2018. Αυτό πιστεύει και η ιδιωτική επιχειρηματική αγορά.
Το έργο της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το είδαν και το κατάλαβαν όλοι. 
Και η μεσαία τάξη που μάτωσε άγρια. 
Και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που ένοιωσε στην περιουσία του τον κρατικό φορολογικό βούρδουλα. 
Και ο μικρός ή μέσος ελεύθερος επαγγελματίας που σφάχθηκε. 
Και ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ως παρείσακτος στην οικονομία. 
Στις αρχές του 2018 θα το καταλάβει, θέλει δεν θέλει, και ο Αλέξης Τσίπρας. Και όταν συνέλθει, από την έκπληξη για το πώς έφθασε και ως εδώ, δεν θα ξαναμιλήσει για 2019.
Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr
Πηγή
 realpolitics.gr