Τρίτη, Αυγούστου 22

Φονικός σεισμός στην Ιταλία

Φονικός σεισμός στην Ιταλία
Σε δύο άτομα στέρησε τη ζωή ενώ δεκάδες ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον φονικό σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στη Νάπολη, το βράδυ της Δευτέρας.




Ανάμεσα στους αγνοούμενους σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά. Από την Νάπολη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας αναγκάστηκε να μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα για να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του.


 Οι τραυματίες ξεπερνούν τους είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.



Περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού


Εκεί κατέρρευσαν έξι κτήρια και από τα ερείπια ενός οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωράκι μόλις επτά μηνών, ενώ εξακολουθούν να προσπαθούν να βγάλουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, 4 και 6 ετών, που είναι παγιδευμένα, όπως και η έγκυος μητέρα τους.

Το μωράκι που διασώθηκε
Το μωράκι που διασώθηκε


Eπιχείρηση απεγκλωβισμού τριών παιδιών

Τρία παιδιά, τα οποία εντοπίστηκαν ζωντανά κάτω από τα ερείπια, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία στην Ιταλία.

Στη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια άλλοι τρεις άνθρωποι.

Πριν από λίγο έφτασε ειδικό πλοίο προερχόμενο από την Νάπολη, το οποίο μετέφερε και πυροσβέστες που θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης.



Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Από την Νάπολη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας αναγκάστηκε να μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα για να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.



Παράλληλα σημειώνεται πως στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Ανάμεσα στους αγνοούμενους σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά

Οι ασθενείς που δεν κατάφεραν να μεταφερθούν από το νοσοκομείο είναι μόνο πέντε άτομα τα οποία είναι διασωληνωμένα.

Στις 4:00 το πρωί της Τρίτης, όπως έγινε γνωστό οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα επτάμηνο βρέφος από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού στην Casamicciola.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί δείχνει καλά στην υγεία του και βρίσκεται στα χέρια της μητέρας του, ενώ στο ίδιο σημείο συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης των δύο μεγαλύτερων αδελφών του.



Πληροφορίες: Ansa, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

zougla.gr