Πέμπτη, Αυγούστου 17

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Να θυμηθούμε και τον αποδυτηριάκια της φυλλάδας. Για πάρτη σου, τι έγραφα, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε το 2000. Πάμε φούλ για της Παναγίας. Δεν θα μας γλυτώσει και φέτος το δεκαπενταύγουστο. Αποδυτηριάκιας εφημεριδίστικος, από κονσέρβα και φρεσκαδούρα...


...Για όσους, δηλάδή, έχουμε μείνει στην Αθήνα, η καλύτερή μας. Μόνο τα κορόϊδα φεύγουνε από Αθήνα τον Άυγουστο. Και πάνε να βρούνε το μπελά τους στα νησιά και τις παραλίες. Όλον αυτό το μήνα η Αθήνα είναι να την πιεις στο ποτήρι. Μάνι, μάνι κερδίζεις τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα από τις μετακινήσεις. Άδειοι οι δρόμοι. Μεσα σε δέκα λεπτά πας στη δουλειά σου. Θέλεις το βράδυ να πάς βόλτα; Άνετα. Ράλυ κάνεις το βράδυ στην παραλιακή. Εύκολα μπορείς το πρωϊ να πάς για μπάνιο. Κι όπου και να πάς σου κάνουνε τεμενάδες. Μύγες βαράνε τα μαγαζιά. Εξυπηρετείσαι με τον καλύτερο τρόπο και δεν σου σπάνε τα νεύρα. Κι όσοι έχουν πάει αυτές τις μέρες στα νησιά φτύνουνε το γάλα της μάνας τους.

Μόνο αν δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς φεύγεις τον Άυγουστο. Αν έχεις παιδιά που πάνε σχολείο ή αν στο επιβάλλουνε οι δουλειές σου. Και να σας πω και το άλλο; Αν σώνει και καλά πρέπει να φύγεις τον Άυγουστο, χίλιες φορές καλύτερα να πάς στο εξωτερικό. Μπορεί να μη βρείς την ελληνική θάλασσα, αλλά θα περάσεις καλά. Και πιο φτηνά. Σ’ ολο τον κόσμο τα σέβονται τα λεφτά του τουρίστα. Εκτός, βέβαια, από την Ελλάδα.
 Ο ένας επάνω στον άλλο είναι ο κόσμος αυτές τις μέρες στα νησιά. Ούτε μπάνιο μπορείς να κάνεις, ούτε να φας, ούτε να διασκεδάσεις. Το μόνο που κερδίζεις είναι ταλαιπωρία. Τίποτα άλλο.
 Έτσι είναι.Ή πας να κάνεις διακοπές και να ξεκουραστείς ή πας να βρείς τον μπελά σου. Ολη η Αθήνα έχει μαζευτεί στα νησιά αυτές τις μέρες. Πας για μπάνιο και βλέπεις τον γείτονά σου με το μαγιώ, την κυρά του και τα κουτσούβελα. Τους τρώς την μάπα όλο τον χειμώνα, ντε και καλά να τους βρείς μπροστά σου και στις διακοπές. Τέλος πάντων. Πάλι καλά που πάνε όλοι διακοπές τον Αύγουστο και βρίσκουμε και μείς την ησυχία μας.

Ξέρετε ένα ακόμα θετικό για όσους μένουν στην Αθήνα το δεκαπενταύγουστο; Γλυτώνουμε από τους ενοχλητικούς στο τηλέφωνο. Όλοι είναι σε διακοπές και κανένας δεν σε παίρνει τηλέφωνο για ψύλλου πήδημα να σε ενοχλήσει.apodytiriakias.gr