Κυριακή, Αυγούστου 13

Να σταματήσουν οι πολεμικές απειλές! Κάτω τα χέρια των ΗΠΑ από την Κορέα!


koreanwar1
Πγιονγιάνγκ, βόρειο τμήμα της Κορέας, 1950. Μετά από αμερικάνικο αεροπορικό βομβαρδισμό.
Η Κορέα δε θα εκφοβιστεί
Της συντακτικής επιτροπής, από το επικείμενο τεύχος του Workers World (εφημερίδας των Αμερικανών συντρόφων του Workers World Party). Μετάφραση: ΠΚ για το avantgarde.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα στις 5 Αυγούστου την επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, επειδή αυτή αρνείται να εγκαταλείψει την...
ανάπτυξη του αποτρεπτικού πυρηνικού της προγράμματος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας διοικείται από πέντε μόνιμα μέλη με δυνατότητα βέτο: τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Κίνα. Δέκα ακόμη χώρες συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά μόνο για δύο χρόνια και χωρίς δικαίωμα βέτο.
Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι επίσης οι πιο βαριά οπλισμένες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, και είναι η μόνη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα φοβερά όπλα, αποτεφρώνοντας πάνω από 200,000 άμαχους Ιάπωνες στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μολονότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και καιρό, ο αμερικανικός στρατός διατηρεί ακόμα περίπου 7,000 λειτουργικές κεφαλές.
Τι τρομερή υποκρισία, να κατηγορούν αυτές οι πυρηνικές δυνάμεις τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ότι είναι «παράλογη» και «επιθετική» επειδή προσπαθεί να αναπτύξει το πυρηνικό αποτρεπτικό της! Και πόσο ντροπή για την Κίνα και τη Ρωσία, δύο χώρες που έπρεπε να αψηφήσουν τις ΗΠΑ να αναπτύξουν τη δική τους πυρηνική άμυνα, να ψηφίζουν μαζί με τους ιμπεριαλιστές την απόφαση αυτή!
Από το 1950 έως το 1953, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Πραγματοποίησαν τον πιο πυκνό βομβαρδισμό που είχε γίνει ποτέ εναντίον οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο. Και μολονότι οι βόμβες ήταν συμβατικές, η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, κυρίως από τον στρατηγό Douglas MacArthur.
Ωστόσο, ο λαός της Κορέας πάλεψε με απίστευτη γενναιότητα. Τελικά οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους να κατακτήσουν το βόρειο τμήμα της Κορέας και να εξοντώσουν την ηγεσία της χώρας. Οι ΗΠΑ υπέγραψαν ανακωχή το 1953, αλλά δεν εξομάλυναν ποτέ τις σχέσεις με τη ΛΔΚ. Αντίθετα, το Πεντάγωνο διατήρησε μεγάλη παρουσία στο νότιο τμήμα της Κορέας καθώς και πυρηνικά όπλα σταθμευμένα εκεί, έως ότου οι μαζικές λαϊκές διαμαρτυρίες στο νότο το ανάγκασαν να τα απομακρύνει.
Τα αμερικάνικα ΜΜΕ ξεχνούν βολικά να αναφέρουν τα παραπάνω όταν κατηγορούν τους ηγέτες της ΛΔΚ ότι δρουν παράλογα με το να ενισχύουν την άμυνά τους. Μήπως μίλησαν ποτέ έτσι για τον MacArthur, τον Πρόεδρο Harry Truman ή οποιονδήποτε άλλο ιμπεριαλιστή ηγέτη που χρησιμοποίησε τρομακτικές στρατιωτικές μεθόδους; Μεθόδους μάλιστα που δεν είχαν ως σκοπό τους την άμυνα, αλλά την επιβολή της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η κυβέρνηση του Τραμπ και οι στρατηγοί του Πενταγώνου – που συνεχίζουν να εμφανίζονται σε ολοένα και περισσότερες θέσεις στο Λευκό Οίκο – ίσως πίστευαν ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εκφοβίσει τη ΛΔΚ.
Κάθε άλλο.
Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από δήλωση της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας σε απάντηση της ψηφοφορίας του Συμβουλίου Ασφαλείας:
«Το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις … συνιστά κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας [της ΛΔΚ] και αποτελεί μια ανοιχτή πρόκληση προς αυτήν.
«Η πρόσβαση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στην ισχυρότερη πυρηνική δύναμη είναι ένα δίκαιο και θεμιτό μέτρο αυτοάμυνας για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και του δικαιώματος του έθνους στην ύπαρξη απέναντι στις υπεροπτικές και αυταρχικές πράξεις των ΗΠΑ. … Προσπαθεί να οδηγήσει την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, τρέχοντας σε κατάσταση αμόκ να διεξάγει πυραυλικές ασκήσεις κατά της ΛΔΚ και αναπτύσσοντας μαζικά στρατηγικό εξοπλισμό στη χερσόνησο.
«Ενάντια στην πραγματικότητα αυτή, οι ΗΠΑ χειραγώγησαν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να κάνουν το» ψήφισμα για τις κυρώσεις» πιο σκληρό από ποτέ, επιβάλλοντας μια πλήρη απαγόρευση ακόμη και στις συνήθεις εμπορικές δραστηριότητες και την οικονομική ανταλλαγή, αποκαλύπτοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο τις κακές τους προθέσεις να εξαλείψουν την ιδεολογία και το σύστημα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και να εξοντώσουν το λαό της. …
«Η Λ.Δ. της Κορέας έχει ήδη κερδίσει ό,τι χρειαζόταν … μέσα από ένα σκληρό αγώνα κάτω από το βαρύτερο καθεστώς κυρώσεων … που υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Το να σκέφτεται κανείς πως υπάρχει πιθανότητα να κλονιστεί έστω και στο ελάχιστο η ΛΔ Κορέας, ή να φαντάζεται πως θα αλλάξει τη στάση της λόγω των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν από εχθρικές δυνάμεις, δεν είναι παρά φρούδες ελπίδες…
«Το ότι αποκαλούν [τα αμυντικά μέσα της ΛΔ Κορέας] «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» αποτελεί μια γκανγκστερικού τύπου λογική, που εννοεί πως ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει είτε να μετατραπεί σε αποικία των ΗΠΑ, είτε να πέσει θύμα της επιθετικότητάς τους. …
«Όσο συνεχίζεται η εχθρική πολιτική και οι πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας… δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το πυρηνικό αποτρεπτικό που έχει για την αυτοάμυνά της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε να παρεκκλίνει έστω και λίγο από το δρόμο που η ίδια επέλεξε, το δρόμος της ενίσχυσης της πυρηνικής δύναμης της χώρας. …
«Οι ΗΠΑ κάποτε διεξήγαγαν έναν τραγικό πόλεμο που έπνιξε τη γη αυτή σε μια θάλασσα αίματος και φωτιάς, και δεν άφησε ούτε πέτρα στην προσπάθειά της να εξαλείψει την ιδεολογία και το σύστημα της ΛΔΚ αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα….
«Εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν να ενεργήσουν με διακριτικότητα, εμμένοντας στις απερίσκεπτες προσπάθειές τους να καταπνίξουν τη ΛΔΚ, δεν θα αμφιταλαντευτούμε ούτε θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μορφή τελικών μέσων.
«Η ΛΔΚ θα παραμείνει σταθερή στη γραμμή της ταυτόχρονης ανάπτυξης των δύο μετώπων, κρατώντας σταθερά τη σημαία της υπεράσπισης της ειρήνης, και θα συνεχίσει να προχωράει μπροστά, μέχρι το τέλος του δρόμου που η ίδια επέλεξε, χωρίς την παραμικρή απόκλιση. «
Να σταματήσουν οι πολεμικές απειλές! Κάτω τα χέρια των ΗΠΑ από την Κορέα!

Περισσότερα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας: ΕΔΩ

sibilla-gr-