Τρίτη, Αυγούστου 8

Σε δημοπρασία οι τελευταίες επαγγελματικές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε

Σε δημοπρασία οι τελευταίες επαγγελματικές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε
Τον Ιούνιο του 1962, λίγες βδομάδες πριν τον θάνατό της στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους, η Μέριλιν Μονρόε έκανε την τελευταία επαγγελματική φωτογράφισή της.
Αρχικά, οι φωτογραφίες ήταν μέρος ανάθεσης στον φωτογράφο Τζορτζ Μπάρις για το
«Cosmopolitan». Αυτές οι φωτογραφίες – και άλλα ενθύμια – δημοπρατούνται έως τις 11 του μηνός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο γνωστός οίκος διαδικτυακών δημοπρασιών Paddle8 σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πάνω από 150 τελευταίων επαγγελματικών φωτογραφιών της Μέριλιν προέρχεται από συλλέκτη ο οποίος τις απέκτησε από τον ίδιο τον Τζορτζ Μπάρις, τη δεκαετία του 1980.
«Μπορείς να δεις σ' αυτές τις φωτογραφίες, που είναι τόσο "ανοιχτές" και τίμιες, ότι πραγματικά εμπιστευόταν τον Τζορτζ Μπάρις» είπε στο «Vanity Fair» ο Ντιν Χαρμέγερ που επιβλέπει τις ειδικές συλλογές του Paddle8.
«Η Μέριλιν ήταν μια από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες της εποχής της, ή της όποιας εποχής» τόνισε. «Αγαπούσε την κάμερα, κι η κάμερα την αγαπούσε. Αυτές οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Μπάρις είναι όντως εκπληκτικές γιατί μπορούσε πραγματικά να αισθάνεται άνετα με αυτόν τον φωτογράφο».

Ο Μπάρις έγινε, κατά μία έννοια, ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης της Μέριλιν σ' αυτό το τελευταίο στάδιο της καριέρας της. Ήταν 36 χρόνων τότε και μόλις την είχαν απολύσει από τα γυρίσματα του «Something Gotta Give». Είχε μάλιστα συνεργαστεί μαζί της και σε ένα βιβλίο για τη ζωή της.