Σάββατο, Αυγούστου 5

Δήλωση του Γραμματέα Οικονομικών αναφορικά με την κατάργηση των Capital Controls




Για τα Capital Controls, δεν έχει σημασία αν μειώθηκε το συνολικό όριο ανάληψης κατά λίγες δεκάδες ευρώ ανά έτος ή αν ελαττώθηκε η συχνότητα των επισκέψεων που μπορεί να κάνει ο πολίτης στο ATM της Τράπεζας. 

Σημασία έχει ότι η καταστροφική διαπραγμάτευση του αριστερού Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα μαζί με τον μαρξιστή Υπουργό Οικονομικών κ.Βαρουφάκη το 2015, προκάλεσε για 2 και πλέον έτη την δραματική μείωση της Οικονομικής Ελευθερίας των Ελλήνων.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η σοσιαλίζουσα Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιτρέψει να εφαρμοστούν εξαναγκαστικά Capital Controls και στην Κύπρο, πράγμα που δείχνει ότι οι Έλληνες της Ευρώπης αποτελούν πειραματόζωα για την εφαρμογή ιδιαίτερα απολυταρχικών και ανελεύθερων οικονομικών μέτρων.Δεν νοείται Ελεύθερη Οικονομία με τέτοιους περιορισμούς στα Κεφάλαιά μας.
Η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, απαιτεί άμεση κατάργηση των Capital Controls, εφαρμογή μέτρων Οικονομικής Ελευθερίας με ιδιαίτερα χαμηλούς φόρους και προστασία της Ιδιοκτησίας των Ελλήνων, ώστε να έχουμε Εθνική Ανάπτυξη.
Απόστολος Κρητικόπουλος
Γραμματέας Οικονομικών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
 http://neadexia.gr