Παρασκευή, Αυγούστου 18

ΤΟ COME BACK TOY ΛΑΛΙΩΤΗ! Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το «θείον βρέφος»

Κάτι αποσκοπεί με την επανεμφάνιση του



Σάλο και προβληματισμό στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στο πολιτικό σκηνικό.
Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν και να αναλύσουν το στόχο και τις επιδιώξεις του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ την ώρα που στο κόμμα του γίνονται ζυμώσεις και προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Δικαιολογημένα τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πλείστες όσες αναλύσεις και δημοσιεύματα με χαρακτηριστικό αυτό του «Πρώτου θέματος» όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Μετά από σιωπή πολλών χρόνων ο Κώστας Λαλιώτης μίλησε με ένα άρθρο 6.000 λέξεων. Στο ΠΑΣΟΚ πάγωσαν, γιατί αυτό που κατάλαβαν όλοι είναι ότι επιχειρεί να στείλει την (αγωνιζόμενη να βρει το δρόμο της) Δημοκρατική Συμπαράταξη στην αγκαλιά του δοκιμαζόμενου πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ. Η επί δεκαετίες κυριαρχία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί από το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».
Το άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η παρέμβαση του πρώην υπουργού εξυπηρετεί απολύτως τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρώτος… διδάξας Παναγιώτης Κουρουμπλής άρχισε εκστρατεία προς την ίδια κατεύθυνση. Η μάχη για την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά προβλέπεται αδυσώπητη».
Επιπρόσθετα το «Πρώτο Θέμα» λέει:
«Η παρέμβαση Λαλιώτη αυτή την εποχή μοιάζει παράταιρη. Αν ο ίδιος φοβόταν τόσο πολύ τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά, θα όφειλε να αντιδράσει με δριμύτητα και διάθεση ακόμα και ρήξης το 2011 και το 2012, όταν το κόμμα του έγινε κυβερνητικός εταίρος με τη ΝΔ για περίπου τριάμισι χρόνια. Το έντονο ενδιαφέρον του τώρα μόνο όψιμο μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μάλλον ως προπέτασμα της επιδίωξης του να μετατρέψει την Κεντροαριστερά σε παραδουλεύτρα του ΣΥΡΙΖΑ».
Το ίδιο, μάλιστα άρθρο συνεχίζει γράφοντας:
«Ο Λαλιώτηες θεωρείται παρασκηνιακός παίκτης, που ασχολείται διαρκώς με σενάρια και ίντριγκες. Χωρίς να έχει κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να διατηρεί σχεδόν με όλους τους αρχηγούς το δικό του γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη, με την ιδιότητα «ιστορικό στέλεχος»! Υπό αυτή την έννοια, η δουλειά του είναι κάτι σαν «γενικός συμβουλάτορας» κάθε ενδιαφερομένου να ακούσει, σχολιάζει πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ».
Τέλος, το άρθρο καταλήγει:
«Αυτό που διαφεύγει στον Κώστα Λαλιώτη – λένε παλιοί του σύντροφοι- είναι ότι εκείνοι που προσβάλλουν τη μνήμη, τις παρακαταθήκες και την ιστορική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου είναι πρωτίστως οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι Συριζαίοι, στο μύλο των οποίων κουβαλάει νερό, που έχουν στήσει όλο το πολιτικό τους αφήγημα στο αξίωμα ότι οι προηγούμενοι κατέστρεψαν, χρεοκόπησαν και κατέκλεψαν τη χώρα».http://arouraios.gr