Τετάρτη, Αυγούστου 2

Τυφώνας «Emily Ratajkowski»

H 26χρονη Αμερικανοπολωνοϊσραηλινή καλλονή που ξεσηκώνει τις αντρικές φαντασιώσεις

Απολυτο Sex Symbol
Την Emily O’Hara Ratajkowski (Ρατακόφσκι) πιθανά και να μην την προσέξεις αν περπατάς σε αντίθετη κατεύθυνση στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι από εκείνες τις γυναίκες, ξανθές στην πλειονότητα τους, με γαλανά ή καταπράσινα μάτια και κοντά στο 1,80 σε ύψος, που δεν θα μπορέσεις να ξεκολλήσεις -ασυνείδητα- τα μάτια από πάνω της. Όμως, όταν η 26χρονη Emily ποζάρει, είτε
πρόκειται για selfie στο Instagram είτε για φωτογράφηση περιοδικού μόδας, μεταμορφώνεται σε ένα ποθητό θηλυκό που κατέχει απόλυτα την τέχνη της πόζας, της «γωνίας» που θέλει να προβάλλει, της σκιάς του φωτός που θα αναδείξει κάθε σπιθαμή από το κορμί της. Κι όμως, μετά βίας είναι 1,70…
AΠΟ ΤΟ ΤΑΜΤΑΜ.ΝΕWS


Η Ratajkowski γεννήθηκε από Αμερικανούς γονείς στο Λονδίνο, στο Westminster. Η μητέρα της, Kathleen Balgley, ήταν καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και ο πατέρας της, John David “J.D.”, ζωγράφος και δάσκαλος καλλιτενικών. Οι δυο τους, με ρίζες από Ιρλανδία, Γερμανία και Πολωνία, γνωρίστηκαν στην Καλιφόρνια, στο γυμνάσιο San Dieguito Academy της παραθαλάσσιας πόλης Encinitas. Ζευγάρι ανοιχτού «πνεύματος» και χωρίς προκαταλείψεις, Καθολικός ο πατέρας, Εβραία η μητέρα, μεγάλωσαν την Emily, τη μοναχοκόρη τους, με τις ίδες αξίες και ιδανικά. Η οικογένεια επέστρεψε στο San Diego όταν η Emily ήταν 5 αλλά σε όλη τη διάρκεια της εφηβείας της, η Ratajkowski περνούσε πολλά καλοκαίρια στην Ιρλανδία, στο Bantry αλλά και στη Μαγιόρκα, το αγαπημένο νησί για διακοπές του πατέρα της. Εκεί, η Emily εξοικειώθηκε με το «γυμνό», καθώς οι γονείς της ήταν θαμώνες σε πλαζ γυμνιστών, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις της στα περιοδικά.


H Emily αγάπησε την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία και κατά καιρούς έπαιρνε μέρος σε παιδικές παραστάσεις και σε αυτές οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όλες οι προσπάθειες της να ξεκινήσει καριέρα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παρ’ όλα αυτά, όπως πρόσφατα είπε η ίδια, μεγάλωσε σε ένα σπίτι χωρίς τηλεόραση, παίζοντας ποδόσφαιρο και κάνοντας μπαλέτο και χορό, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής. Εκεί, ένας δάσκαλος της, την ενθάρρυνε στα 14 να απευθυνθεί στο πρακτορείο μοντέλων Ford διακρίνοντας την έφεση της στο στήσιμο και στις πόζες απέναντι στο φακό. Έτσι ουσιαστικά ξεκίνησαν όλα…
Η Ratajkowski, που παρεμπιπτόντως πρόκειται για καλλιτεχνικό επώνυμο, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων στα 14, ποζάρωντας για κατολόγους εφηβικής μόδας των Kohl και Nordstrom. Παράληλα, έκανε διάφορες οντισιόν για τηλεοπτικές σειρές, φοιτούσε στο γυμνάσιο, ενώ παρακολουθούσε και μαθήματα υποκριτικής. Τελικά, στα 17 της, έπαιξε σε κάποια επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς iCarly, ενώ ξεκίνησε να φοιτά στο πανεπιστήμιο UCLA, μια περίεργη επιλογή καθώς επρόκειται για τμήμα Αρχιτεκτονικής, το οποίο μάλιστα δεν ολοκλήρωσε.

Ο φωτογράφος που απογείωσε την Emily ήταν ο εξαιρετικός Tony Duran. Φωτογραφίζοντας για χρόνια διάσημους καλλιτέχνες και προσωπικότητες για περιοδικά όπως τα GQ, Elle, Vanity Fair, Rolling Stone, Flaunt, Glamour, Esquire και Arena, ο Duran «ξετύλιξε» στην κυριολεξία την Ratajkowski μπροστά στο φακό με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2012 να τη φωτογραφίσει γυμνή για το εξώφυλλο του lifestyle περιοδικού Treats!. Αυτό ήταν! Η καριέρα της απογειώθηκε. Ξεκίνησαν τα διαφημιστικά για την τηλεόραση, οι συμμετοχές σε μεγάλες καμπάνιες, κυρίως εσωρούχων, το 2013 έκανε ακόμα ένα εξώφυλλο για το περιοδικό GQ, ήρθε σύντομα η ανακήρυξη της ως «Γυναίκα της χρονιάς» από το Esquire και βέβαια οι συμμετοχές της σε δύο super video, στο “Blurred Lines” του Robin Thicke και λίγο νωρίτερα στο “Fast Car” του Taio Cruz.

Παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το 2013 στο μόντελινγκ, το «σαράκι» της Ratajkowski ήταν και θα είναι πάντα ο κινηματογράφος. Έτσι, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, το 2014, εντελώς ανέλπιστα για την ίδια, παίρνει έναν καλό ρόλο στην ταινία του David Fincher, «Gone Girl», με τους Ben Affleck και Rosamund Pike. Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερα «σπουδαίο», για ακόμα μία χρονιά το όνομα της παίζει παντού και τα εξώφυλλα, τα περισσότερα sexy, διαδέχονται το ένα το άλλο. Παράλληλα, οι συνεντεύξεις της γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες, υπερασπίζεται με πάθος την επιλογή της να φωτογραφίζεται αισθησιακά, επιτίθεται συχνά στους επικριτές των «γυμνών», υπερασπιζόμενη μάλιστα και την Kim Kardashian και γενικότερα «παίζει» πλέον γερά στο παιχνίδι της καθημερινής δημοσιότητας που φυσικά την ωφελεί τα μέγιστα.

Σήμερα, η Emily Ratajkowski είναι στο μόντελινγκ μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της. Αν και τα περισσότερα μοντέλα που κάνουν γυμνές φωτογραφήσεις για αντρικά lifestyle περιοδικά απορρίπτονται συνήθως από ακριβοθώρητους οίκους μόδας, η 26χρονη έχει τα καλλίγραμμα πόδια της και στους δύο χώρους. Παράλληλα, η επιλογή της να συμμετέχει ενεργά με δηλώσεις της, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και των συνεντεύξεων της, στην καθημερινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως με την πρόσφατη στήριξη της στην Melania Trump, κάνει τον Τύπο και τα Μέσα να ασχολούνται μαζί της, προβάλλοντας βέβαια παράλληλα κάποιες από τις τελευταίες της sexy selfies. Και… διάολε είναι πολύ καλές όλες!