Σάββατο, Αυγούστου 26

Forthnet: Στα δικαστήρια με Cosmote, Vodafone και Wind για την κινητή τηλεφωνία


Στα δικαστήρια θα προσπαθήσει η Forthnet να επιλύσει το θέμα των εμποδίων που θέτουν οι τρεις εναλλακτικοί πάροχοι Cosmote, Vodafone και Wind για την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία.
Αν και οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις της Forthnet και με τους τρεις παρόχους έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, εντούτοις δεν κατέληξαν πουθενά αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζαν διάφορα προσκόμματα (όπως πολύ υψηλές τιμές κ.λπ.).
Της Ελένης Μπότα


Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε παρέμβαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) έπειτα από αίτημα της Forthnet, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις Cosmote, Vodafone και Wind.
Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, Cosmote, Vodafone και Wind Hellas κωλυσιεργούσαν να έρθουν σε συμφωνία μαζί της προκειμένου η ίδια να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (mobile virtual network operator ή MVNO).
Στην πράξη, η εταιρεία θέλει να καταστεί μεταπωλητής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες θα αγοράζει στη χονδρική από κάποιο πάροχο κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια θα μεταπωλεί στη λιανική.
Σήμερα, εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι η Cyta Ελλάδος, η οποία συνεργάζεται για την υπηρεσία αυτή με τη Vodafone.
Ωστόσο οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών δεν κατέληξαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα η διοίκηση της Forthnet να επιλέξει τη δικαστική οδό για να επιλύσει το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι Vodafone και Wind είναι μέτοχοι της Forthnet.mikrometoxos.gr