Το Jackson Hole ωθεί ανοδικά τον χρυσό

Το Jackson Hole ωθεί ανοδικά τον χρυσό
Ο χρυσός σημειώνει άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα μίας εβδομάδας, καθώς το δολάριο σημείωσε απώλειες μετά από σχόλια από τους βασικούς κεντρικούς τραπεζίτες στο Jackson Hole στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας το ευρώ. Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 1297,60 δολ. η ουγγιά αφού έφτασε
στο υψηλότερο σημείο από τις 18 Αυγούστου στα 1298,58 δολάρια νωρίτερα. Είχε κερδίσει σχεδόν 0,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ με λήξη τον Δεκέμβριο σημειώνουν άνοδο 0,4% στα 1302,90 η ουγγιά.
Κατά τη συνάντηση στην Jackson Hole την Παρασκευή, η Yellen δεν έκανε αναφορά στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά επικεντρώθηκε στο ρυθμιστικό περιβάλλον, οδηγώντας τους επενδυτές να αναμένουν πιο αργές περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, δήλωσε ότι η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της τράπεζας έχει αποτέλεσμα και ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι σε ισχυρό έδαφος, αλλά απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη δύναμη του ευρώ.
Ο Yellen και ο Draghi δεν έδωσαν καμία ισχυρή ένδειξη για τις στρατηγικές της νομισματικής πολιτικής, δίνοντας έτσι στους παράγοντες της αγοράς το λόγο να ωθήσουν τις τιμές του χρυσού υψηλότερα λόγω της αβεβαιότητας της νομισματικής πολιτικής, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.
Το ευρώ σημειώνει άνοδο στα υψηλά 2,5 ετών έναντι του δολαρίου, ενώ το αμερικάνικο νόμισμα δέχεται πίεση και από τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του τυφώνα Harvey στην οικονομία των ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: iForex

Πηγή