Τετάρτη, Αυγούστου 30

Η ΑΝΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !--Ο Καναδάς πρoσθέτει το «ουδέτερο φύλο» στα διαβατήριά του

Ο Καναδάς πρoσθέτει το «ουδέτερο φύλο» στα διαβατήριά του

Οι Καναδοί που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα έχουν πλέον και μια τρίτη επιλογή… Θα μπορούν να επιλέγουν το γράμμα "Χ" στη θέση του φύλου, αντί του "F" για το γυναικείο ή το "Μ" για το ανδρικό. Το "Χ" θα αναφέρεται σε ένα ουδέτερο φύλο.
Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης "που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα",
διευκρινίζει η σχετική ανακοίνωση. Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό "Χ".
"Υιοθετώντας τον προσδιορισμό 'X' για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφα λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης", τόνισε ο Αχμέτ Χουσέν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας. Το περασμένο φθινόπωρο, η κυβέρνηση όρισε έναν ειδικό σύμβουλο στον πρωθυπουργό σε θέματα ομοφυλόφιλων και άρχισε να επιτρέπει σε επισκέπτες στον Καναδά να παρουσιάζουν το φύλο τους ως "άλλο" στα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά έγγραφα.
huffingtonpost.ca
antinews.gr