Κυριακή, Αυγούστου 6

Το PlayStation 4 φτάνει τα 63,3 εκατομμύρια σε πωλήσεις

Το PlayStation 4 φτάνει τα 63,3 εκατομμύρια σε πωλήσεις
Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τέταρτο της τρέχουσας οικονομικής χρονιάς και συγκεκριμένα της περιόδου μεταξύ 1 Απριλίου και 30 Ιουνίου 2017. Όπως δείχνουν οι αναφορές της, οι πωλήσεις της ετησίως βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, με το PlayStation 4 να τα πηγαίνει εξαιρετικά.




Εκτός από την αναφορά για τη γενική απόδοση της εταιρείας, η Sony έδωσε και πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τις πωλήσεις του PlayStation 4. Η κονσόλα πούλησε 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα (ελαφρώς λιγότερα από εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2016, που ήταν 3.5 εκατομμύρια) το περασμένο τρίμηνο, μέχρι τις 30 Ιουνίου και συνεπώς έχει φτάσει τα 63.3 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως από τη μέρα της κυκλοφορίας της το Νοέμβριο του 2013.

Όσον αφορά τα παιχνίδια και το PlayStation Network, όλα βαίνουν καλώς για την εταιρεία, και σε αυτό έχουν βοηθήσει οι πωλήσεις digital τίτλων, καθώς και το PlayStation VR, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο πωληθέντα κομμάτια. Σημειώθηκε και μία πτώση στα έσοδα, η οποία στηρίζεται σε πρόσφατες μειώσεις της τιμής του PS4 και στην έλλειψη πολύ κερδοφόρων first party τίτλων για την κονσόλα αυτή την περίοδο (όπως το Uncharted 4: A Thief's End το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016).



Τα σχέδια της Sony για το μέλλον περιλαμβάνουν τον εφοδιασμό των αγορών με 18 εκατομμύρια PlayStation 4 και PlayStation 4 Pro, έχοντας ως στόχο να φτάσει τις 78 εκατομμύρια πωληθείσες κονσόλες μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018.

Πηγή: VG24.gr