Τρίτη, Αυγούστου 15

Video: 100 χρόνια επαγγελματικά Ford

Video: 100 χρόνια επαγγελματικά Ford



Οι λάτρεις της αυτοκίνησης ξέρουν καλά το θρυλικό Ford Model T, ίσως το πρώτο παγκόσμιο best seller! Όμως πόσοι από εσάς γνωρίζετε το Model TT;
Λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό, αποτέλεσε προπομπό των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit. Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά
πριν από 100 χρόνια, το Model TT ήταν το πρώτο van ενός τόνου της Ford που κατασκευάστηκε. Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά λανσαρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Model TT van ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα μπροστά. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.
«Είναι εκπληκτικό, το ότι ενώ κατά κάποιο τρόπο τα σημερινά van είναι πολύ πιο εξελιγμένα από το Model TT, ουσιαστικά, κάνουν την ίδια δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν πριν από 100 χρόνια – αποτελώντας ένα ευέλικτο μέσον για επαγγελματικές μεταφορές» δήλωσε ο Hans Schep, General Manager επαγγελματικών οχημάτων της Ford Ευρώπης.
The Model TT truck640
Αυτά πριν από έναν αιώνα. Σήμερα η Ford έχει «γεμάτη» γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, που στην Ευρώπη αφορά σταTransit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger. Όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, «βασιλεύει» το F-150.
Κι αυτή η διαδρομή 100 χρόνων, από το TT έως το F-150, παρουσιάζεται στο video που ακολουθεί…
newsauto.gr