Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 1

Εφη Αχτσιόγλου: Ο μισθός επί των ημερών μας μειώθηκε μόνο 11 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους

ImageHandler-1.jpg
Σύγκριση των μειώσεων του κατώτατου μισθού επί μνημονιακών κυβερνήσεων έκανε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις” στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η υπουργός, αφού υπερασπίστηκε τις διατάξεις του νομοσχεδίου λέγοντας ότι έχει σαφώς

θετικό πρόσημο, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνει «κριτική του πρωτοσέλιδου”. «Η κριτική σας γίνεται στην βάση των πρωτοσέλιδων, κάνετε αντιπολίτευση με βάση τα πρωτοσέλιδα” είπε η κ. Αχτσιόγλου. «Λέτε για τους μισθούς, ας θυμηθούμε λίγο ότι το 2011 οι μισθοί ήταν 600 ευρώ, το 2014 ήταν κοντά στα 400 ευρώ, ο μισθός μειώθηκε κατά 11 ευρώ, ποιος λοιπόν διέλυσε τους μισθούς; Εμείς βάζουμε ένα φρένο, οι μισθοί σταθεροποιούνται. Ηδη σε 7 με 12 κλάδους έχουμε αύξηση μισθών και καθώς έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και καθώς μειώνεται η ανεργία τα πράγματα καλυτερεύουν. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,7% και η κυβέρνηση παραδίδει ανεργία χαμηλότερη φέτος είναι στο 21,7%. Και είναι η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση που το πετυχαίνει αυτό”.
Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αλλά και ο βουλευτής Χρ. Καραγιαννίδης.
«Ο κ. Βρούτσης αφού έβγαλε ένα λογίδριο αποχώρησε, μιλάει με πρωτοσέλιδα της Μαρινάκειας δημοσιογραφίας, αυτά είναι προπαγανδιστικά δημιουργήματα που βασίζονται σε ψέμματα και αυτό συνεχίζεται” τόνισε ο κ. Καραγιαννίδης.
Τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος καυτηρίασαν την «στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης” η οποία όπως είπαν δεν στηρίζει το νομοσχέδιο, αποφεύγοντας να αναφερθούν στα σημεία που νωρίτερα ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Βρούτσης δήλωσε πως θα υπάρξει συναίνεση (συνδικαλιστικός νόμος, ΕΡΓΑΝΗ, επίδομα σε μακροχρόνιους ανέργους κλπ). Ολοι επέκριναν την απουσία βουλευτών της ΝΔ από ολόκληρη την συζήτηση του νομοσχεδίου.
Αίσθηση δημιούργησε και η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου ως προς τις συντάξεις των 121 ευρώ. Οπως είπε ο υπουργός «εσείς του ‘ΝΑΙ’ μας πιέζατε τότε για να μην βγούμε από την ΕΕ να το ψηφίσουμε και γρήγορα το νόμο 4336 που οδηγεί ορισμένες περιπτώσεις σε συντάξεις 121 ευρώ και μας πιέζατε μάλιστα, ενώ όταν φέραμε την διόρθωση με το νόμο 4387 που προβλέπει τον επανυπολογισμό των συντάξεων αυτών και τις αυξάνει σε 586 ευρώ, τότε δεν ψηφίσατε”.
Επίσης ο Τάσος Πετρόπουλος αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ διέψευσε ότι υπάρχει πρόβλημα με επιστροφές χρηματικών ποσών σε ασφαλισμένους γιατί δεν υπάρχει μελάνι, ενώ απευιθυνόμενος προς την πλευρά της ΝΔ την κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση. «Ούτε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, ούτε στο υπουργείο γνώριζαν γι αυτό , δεν ξέρω μήπως το γράψατε εσείς» είπε «δείχνοντας» προς την πλευρά της ΝΔ ο υπουργός ενώ διαβεβαίωσε ότι μελάνι υπάρχει.
ΠΗΓΗ: Capital.gr