Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

Όνειδος για την Ελλάδα – Φωτογραφία του Τσίπρα το 2014 με τις σημαίες των αποκεφαλιστών της Συρίας

Real opinions

Του Στρατή Μαζίδη
Διαβάζοντας ένα άρθρο του Νίκου Κλειτσίκα στο press-gr.com εντόπισα δύο φωτογραφίες από το καλοκαίρι του 2014 όταν ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας φωτογραφιζόταν με τους υποστηρικτές των αποκεφαλιστών στη Συρία ή ενδεχομένως και μερικούς από τους ίδιους που από τότε έδειχναν ότι τελειώνουν.
Φυσικά η αλήθεια και η πραγματικότητα, μικρή σημασία έχουν για τον κ. Τσίπρα που συνήθως εισέρχεται σε συνόδους ρίχνοντας φάπες (και τρώγωντας άλλου είδους μετά), στέκεται σαν στραβοχυμένος και χασκογελάει.
Εν προκειμένω όμως τον βλέπουμε το 2014 να συναγελάζεται με οπαδούς της συριακής «αντιπολίτευσης» της οποίας ο κατ’ ευφημισμόν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ήταν ο πρώτος διδάξας σε αποκεφαλισμούς, βιασμούς, ακρωτηριασμούς ακόμη και κανιβαλισμούς με το γνωστό βίντεο όπου ο «μετριοπαθής» αντάρτης ξεριζώνει και τρώει την καρδιά ενός Σύριου στρατιώτη.
Ο FSA συνεργαζόταν μέχρι τις αρχές του 2014 με τον ISIS συναγωνιζόμενοι ποιος θα ξεπεράσει τον άλλο σε φρικαλεότητες.
Και όμως ο κ. Τσίπρας συμμετείχε και φωτογραφιζόταν με υποστηρικτές τους (βλέπετε την πράσινη αντί για την κόκκινη σημαία της Συρίας) ή ακόμη ενδεχομένως και με ορισμένους εκ των αποκεφαλιστών αφού από τα μέσα του 2013 είχε διαφανεί πως ο FSA δεν τραβούσε για την αποστολή που του ανετέθη και αρκετοί διέφυγαν ως βασανισμένοι πρόσφυγες στη Δύση.
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μη γνωρίζει που πέφτει στον χάρτη η Συρία ή ποια είναι η πρωτεύουσα της χώρας, αφού μπερδεύει τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη, ωστόσο κατείχε και κατέχει θεσμικά αξιώματα. Δεν μπορεί να στέκεται ή να στηρίζει ό,τι του κατέβει.
Υπάρχουν θύματα, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, το σπίτι τους και η Ελλάδα όχι μόνο απέλασε την πρέσβειρα της χώρας το 2012 αλλά ανέδειξε πρωθυπουργό έναν άσχετο.
Προσωπικά δεν έχω γράψει ποτέ να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας διότι θέλω να τον δω να βουλιάζει στις εκλογές πληρώνοντας όλα όσα είπε κι έκανε, εν προκειμένω όμως ναι, θα ήθελα να παραιτηθεί. Μας ντρόπιασε συντασσόμενος με φονιάδες και εγκληματίες, ή έστω υποστηρικτές τους.
Πηγή

 realpolitics.gr