Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 6

Αχτσιόγλου: Με αυτή την κυβέρνηση η ανεργία έπεσε στο 21,7% - Λοβέρδος: Εξαφανίσατε το ΕΚΑΣ, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις

Λέει και αστειάκια αυτό το πράμα που παριστάνει την υπουργό... 
Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Ανδρέα Λοβέρδου σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις παραινέσεις της υπουργού Εργασίας προς την αντιπολίτευση να επιδείξει ειλικρίνεια. λοαχ

Σφοδρή αντιπαράθεση

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν αύξηση μισθών και υποχώρηση της ανεργίας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να αποφεύγει την σύγκριση των επιδόσεων της σημερινής κυβέρνησης με αυτές της προηγούμενης.

«Επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 200.000. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν γνώρισε ανεργία κάτω από 25%. Σήμερα είναι 21,7%» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Οι μισθοί που καταγγέλλετε είναι οι μισθοί που εσείς δημιουργήσατε».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, σημείωσε πως «έχει θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους», ενώ, σχολιάζοντας την κριτική αναφορικά με την αξιοποίηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ, είπε: «Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις απορροφητικότητας του πακέτου Γιούνκερ. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν υψηλό επταετίας. Είναι μη ευνοϊκό για μια παράταξη που βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη αποεπένδυση να εγκαλεί την κυβέρνηση».
«Είναι προκλητικό να έρχεται υπουργός κυβέρνησης και να καλεί την αντιπολίτευση να υποδείξει ειλικρίνεια» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να εξηγήσει: «Δεν είναι δυνατόν ο κατ' επάγγελμα ψεύτης, αυτός που ομολογεί ότι είναι ψεύτης, λέγοντας "καλύτερα ψεύτης παρά κλέφτης" και βάζει θέμα αν ο Ανδρέας είναι ψεύτης, να μας κάνει υποδείξεις».
Απευθυνόμενος, δε, προς την υπουργό, σημείωσε: «Είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική περικοπών και εξαφάνισης του ΕΚΑΣ, όταν υποσχόσουν αυξήσεις, και να έρχεσαι να κάνεις μαθήματα ειλικρίνειας; Για εμάς είστε ένα πράγμα. Είστε το ίδιο πολιτικό υποκείμενο που πριν τις εκλογές υποσχόταν κατώτατο μισθό 750 ευρώ, κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ και μετά τις εκλογές έφερε νέο Μνημόνιο και περικοπές μισθών και συντάξεων».

matrix24.gr