Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 35-40ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ! ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑ@ΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ...

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν τα προδοτικά κόμματα: να εξαθλιωθεί ο λαός και τα λεφτά των εισσφορών τους που ...

πλήρωναν επί 35 και 40 ρόνια να πάνε τα περισσότερα για τις συντάξεις των Γερμανών, Ολλανδών και άλλων δανειστών! Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι θα παίρνουν ψίχουλα παρά το ότι θα έχουν καταβάλει υπέρογκες εισφορές!
Το σχετικό ρεπορτάζ είναι από το newsbomb.gr:
Συντάξεις που αναλογούν στο μισό των καταβαλλόμενων εισφορών είναι η νέα οδυνηρή πραγματικότητα για εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Πρόκειται για τη μεγάλη ανατροπή στη σχέση συντάξεων - εισφορών που έφερε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2019, με το «μαχαίρι» στην προσωπική διαφορά για όλους τους συνταξιούχους.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μετά τις άγριες περικοπές και τα χαράτσια στις εισφορές που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η πλειοψηφία των ασφαλισμένων θα λαμβάνει συντάξεις πολύ χαμηλότερες από τα ποσά που θα έχει καταβάλλει ως εισφορές. Οι ασφαλισμένοι αυτοί δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα λεφτά των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αναλογιστικά άδικο και ληστρικό.
Τα στοιχεία για κάθε Ταμείο ξεχωριστά είναι σοκαριστικά: Η μέση αξία των καταβαλλόμενων συντάξεων στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων πρόκειται να μειωθεί το 2019 στο 39% της μέσης αξίας των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί (από 58% το 2016 και 77% το 2014), στο ΤΑΠ ΟΤΕ οι συντάξεις θα αναλογούν στο 41% των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί (από 63% το 2016 και 86% το 2014), στο ΤΑΠ ΔΕΗ η σχέση αυτή θα περιοριστεί στο 45% (από 69% το 2016 και 93% το 2014), στους αυτοπασχολουμένους του ΕΤΑΑ θα μειωθεί στο 57% (από 67% το 2016 και 76% το 2014). Στους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ η μέση αξία των συντάξεων που θα καταβάλλονται θα ανέρχεται από το 2019 στο 49% των εισφορών που θα έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι (έναντι 49% το 2016 και 54% το 2014).
Τα αποκαλυπτικά αυτά ευρήματα περιλαμβάνονται σε μελέτη της αντιπροέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Μαριάννας Παπαμιχαήλ, με τίτλο «Ακτινοσκόπηση ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων με τον δείκτη ανταποδοτικότητας συντάξεων».
Σ' αυτήν επισημαίνεται ακόμη ότι η γενική ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος (συντάξεις προς εισφορές) για όλους τους ασφαλισμένους από 150% που ήταν το 2011 έπεσε στο 121% το 2014, στο 101% το 2016 και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 89% το 2019.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Διαπιστώνει ότι «ακόμη και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το σύστημα θα είναι από εδώ και πέρα βιώσιμο, όταν τα έσοδα των Ταμείων εξακολουθούν να είναι απαγορευτικά λόγω της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας».