Κουμουτσάκος: Η γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ

Κουμουτσάκος: Η γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ

«Ας λέει ο κ. Τσίπρας ό,τι θέλει»

Θετική χαρακτηρίζει την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επισημαίνει, πάντως, πως η επίσκεψη θα κριθεί τελικά από τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα δώσει στη χώρα μας και προσθέτει: «Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας
κάτι έμαθε από τον κ. Μακρόν για την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων και για την πολιτική αποφασιστικότητα και αξιοπιστία που απαιτούν».
Για την πορεία της Ευρώπης ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία για νέα ιστορικά βήματα ενίσχυσής της και υπογραμμίζει πως στην οικονομία, στο προσφυγικό, στη διεθνή και εξωτερική πολιτική, παντού τα μεγάλα προβλήματα ζητούν λύσεις ευρωπαϊκές, συλλογικές, όχι μεμονωμένες, αποσπασματικές και στενά εθνικές.
Με αφορμή τη φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο βουλευτής της ΝΔ λέει ότι όλες οι ομιλίες του κ. Τσίπρα από το 2014 μέχρι τη χθεσινή αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης.
«Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, από το 2014 μέχρι τη χθεσινή, αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης. Μέχρι τώρα, κάθε εξαγγελία, κάθε υπόσχεση, κάθε όραμα που παρουσίασε από το βήμα ο κ. Τσίπρας, διαψεύσθηκε, εγκαταλείφθηκε, κατέπεσε με πάταγο. Και πάντα σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Το βαρύ αυτό παρελθόν, λοιπόν, τον ακολουθεί και φέτος. Η οικονομία είναι πρωτίστως η βιωμένη πραγματικότητα. Δηλαδή πώς ζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, οι οικογένειες, τα νοικοκυριά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό, λοιπόν, που ζουν είναι μία εξαντλητική, αιματηρή φορολόγηση, συρρικνωμένα μέχρις εξαφάνισης εισοδήματα και έλλειψη προοπτικής ακόμα και για μία μικρή έστω βελτίωση», σημειώνει.
«Αναφέρω έναν μόνον αριθμό: 360 ευρώ κατώτατος μισθός. Αυτό είναι το έμβλημα του εργασιακού Μεσαίωνα της πρώτης φοράς Αριστεράς. Η γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν αλλάζει. Ας λέει ο κ. Τσίπρας ό,τι θέλει», συμπληρώνει.
«Δεν μπορούν, απλώς δεν μπορούν», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ είναι που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Επιπλέον λέει πως είναι εφικτός στρατηγικός στόχος η αυτοδυναμία για τη ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.
 NEWSBEAST.GR