Το σχέδιο ισλαμοποίησης της Ευρώπης σε πλήρη εξέλιξη--Πρόγραμμα υποδοχής 50.000 μεταναστών από την Αφρική και Μέση Ανατολή διατάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Τζωρτζ Σόρου

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ; ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΝ- ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ- ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ --ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σήμερα ως στόχο την υποδοχή «τουλάχιστον 50.000» προσφύγων μέσα σε δύο χρόνια στην ΕΕ απευθείας από χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και την Τουρκία, ώστε να προσφέρει μια «ασφαλή και νόμιμη» εναλλακτική στον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή «προτείνει ένα νέο πρόγραμμα επανεγκατάστασης προκειμένου να οδηγήσει στην Ευρώπη τουλάχιστον 50.000 πιο ευάλωτους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διεθνή προστασία τα δύο προσεχή χρόνια».

Ένας προϋπολογισμός 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει προβλεφθεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που θα δεχθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, δίνοντάς τους βοήθεια 10.000 ευρώ ανά άτομο.

«Αυξημένη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επανεγκατάσταση» προσώπων από «τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τον Νίγηρα, το Σουδάν, το Τσαντ και την Αιθιοπία», επέμεινε η Επιτροπή, ενθαρρύνοντας τις ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν την επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Αυτό το νέο όριο ορίζεται από τις Βρυξέλλες την ίδια ημέρα που λήγει το πρόγραμμα «μετεγκατάστασης» αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε την αναχώρηση περίπου 29.000 ανθρώπων από τις δύο μεσογειακές χώρες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να μετεγκατασταθούν 160.000.

Όμως αντίθετα από αυτές τις ποσοστώσεις «μετεγκατάστασης», που είχαν αποφασιστεί από τις χώρες της ΕΕ με πλειοψηφία και με τίμημα έντονες αντιπαραθέσεις, οι «επανεγκαταστάσεις» από τρίτες χώρες στις οποίες αναφέρθηκε σήμερα η Επιτροπή επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών.

Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν ως εκ τούτου να τις υποχρεώσουν να προσφέρουν θέσεις φιλοξενίας.
Στη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών οι ευρωπαϊκές χώρες προσχώρησαν στην «επανεγκατάσταση» 23.000 προσφύγων, στην πλειονότητά τους από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο προγραμμάτων των οποίων επίκειται επίσης η λήξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ