Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24

Λαθρεμπόριο Καυσίμων: Το ανέχτηκαν 7 κυβερνήσεις, 6 πρωθυπουργοί! Γιατί άραγε;

Η δήλωση της ημέρας…

Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας αναφερόμενος στο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» και όσα ακολούθησαν με το πλοίο Lassea, επισημαίνει:
«Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να αποκαλύψει και να επιβεβαιώσει την διαχρονική δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία και νοθεύουν την δημοκρατία».

Και συνεχίζει: «Πέρασαν είκοσι χρόνια, από τότε που εκφράστηκε η «πολιτική βούληση» για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων. Έγιναν μελέτες, συντάχθηκαν πορίσματα, προωθήθηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά το λαθρεμπόριο καλπάζει.
»Το δημόσιο συνεχίζει να χάνει 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών στην Βουλή στις 02.08.2016, ποσό που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ξεπερνούσε τα 400.000.000 ευρώ περικοπών επικουρικών συντάξεων που ζητούσαν τότε οι δανειστές.
»Πέρασαν επτά κυβερνήσεις, έξι πρωθυπουργοί, δέκα υπουργοί εθνικής οικονομίας, δεκατρείς οικονομικών. Πέρασαν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για «ανυπαρξία πολιτικής βούλησης στο ζήτημα πάταξης των λαθρεμπόρων καυσίμων» και η δράση των κυκλωμάτων με τους γνωστούς – άγνωστους, δυστυχώς συνεχίζεται απρόσκοπτα».
ΠΗΓΗ