Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15

Χάθηκαν 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Χάθηκαν 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Φτερά» έκαναν 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το ποσό αυτό εξαφανίστηκε… δια μαγείας από το χρηματοκιβώτιο στα γραφεία του ΔΣΑ και αναζητείται πλέον ο δράστης ή οι δράστες της μεγάλης υπεξαίρεσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την αγορά γραμματίων και ενσήμων τα οποία καταθέτουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι.

Ο ΔΣΑ είχε προχωρήσει στην ανάληψη περίπου 100.000 ευρώ, το καλοκαίρι αλλά τελικά δεν δαπανήθηκε όλο αυτό το ποσό παρά μόνο περίπου 10.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο απ’ όπου είχαν χαθεί, όταν πολλές ημέρες μετά, αναζητήθηκαν.

Η απώλεια του μεγάλου αυτού χρηματικού ποσού διαπιστώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, έστω κατόπιν εορτής να διαπιστωθεί πως έγιναν «καπνός» τα χρήματα. Επίσης, να διερευνηθεί πως και γιατί παρέμειναν στο χρηματοκιβώτιο τα χρήματα και δεν επιστράφηκαν, με χρηματαποστολή, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, στην Τράπεζα, αφού δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Ακόμη, θα αναζητηθούν απαντήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως το προεδρείο του Συλλόγου. Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος «το ΔΣ ενημερώθηκε από το Προεδρείο , για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ. Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , «το Δ.Σ του ΔΣΑ , συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».
http://www.zougla.gr