ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ-ΣΥΡΙΑ..ΡΩΣΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ.. Το Ρωσικό γενικό Επιτελείο θα αποστείλει προειδοποίησης 60 λεπτών προς την CENTCOM για απόσυρση όλων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από την περιοχή, σε γειτνίαση ή «συγκατοίκηση»  με τις θέσεις της ISIS στην ανατολική  όχθη του Ευφράτη καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επακολουθήσουν σφοδρότατα αντίποινα.

ΡΩΣΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Επεσε ηρωικώς ο αντιστράτηγος Valery Asapov ο οποίος διοικούσε τις ρωσικές δυνάμεις σε επίθεση του ISIS στην Deir ez-Zor.  Πολεμούσε στην πρώτη γραμμή στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης και δεχθηκε βολές όλμων του ISIS.

Είναι ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός της Ρωσίας μετά τον Β’ΠΠ που σκοτώνεται.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Ρώσος αντιστράτηγος θα λάβει το παράσημο του ήρωα της Ρωσίας  μετά θάνατον.
Όπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ ο Asapov ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς συμβούλους που υπηρετούσε στη Συρία και από τους πλέον καταρτισμένους στην κατάστρωση τακτικών από τον συριακό Στρατό αλλά και τις ρωσικές δυνάμεις για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών ανταρτών.
Πρόκειται για την πρώτη απώλεια υψηλόβαθμου Ρώσου στρατιωτικού στην Συρία απο επίθεση των ισλαμιστών.
Τα ρωσικά αντίποινα για την επίθεση αυτή της ISIS αναμένονται να είναι σφοδρά, τόσο με αεροπορικές επιθέσεις όσο και με μαζικές εκτοξεύσεις βλημάτων cruise, με επίκεντρο την ανατολική όχθη του Ευφράτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ρωσικό γενικό Επιτελείο θα αποστείλει προειδοποίησης 60 λεπτών προς την CENTCOM για την απόσυρση όλων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από την περιοχή, σε γειτνίαση ή «συγκατοίκηση»  με τις θέσεις της ISIS στην ανατολική  όχθη του Ευφράτη καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επακολουθήσουν σφοδρότατα αντίποινα.
Οι πληροφορίες λένε για στοχευμένα πυρά όλμων της ISIS με κατάδειξη, από ειδικές δυνάμεις, άλλου… κράτους.
Ακολούθησε η κλιμάκωση των εξελίξεων ως εξής : Το  Ιράν ξεκίνησε  «παιχνίδια πολέμου» κοντά στα σύνορα στο Ιράκ πριν από το δημοψήφισμα του KRG. Η άσκηση ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από το μη δεσμευτικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων.
Οι ιρανικές στρατιωτικές  ασκήσεις θα διεξαχθούν σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την περιοχή του Κουρδιστάν σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ του Ιράν σε συνδυασμό με τις τουρκικές ασκήσεις στην Σιλώπη.
Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός IRIB ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις, αποτελούν  μέρος των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται  στο Ιράν για να σηματοδοτήσουν τον εορτασμό της έναρξης του πολέμου του 1980-1988 με το Ιράκ, και επικεντρώνονται στην παραμεθόρια περιοχή Oshnavieh.
Αυτές θα περιλαμβάνουν πυροβολικό, θωρακισμένα και αερομεταφερόμενα τμήματα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων  IRIB.
Ο Masoud Barzani αγνόησε τις προτροπές της Τουρκίας και της διεθνούς κοινότητας, προετοιμάζοντας το δημοψήφισμα κανονικά , κάτι που όμως  μπορεί να προκαλέσει περιφερειακή κρίση.
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που έχει δηλώσει δημοσίως ότι τάσσεται ανοικτά υπέρ ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου 2017, παρά την αντίθεση της Βαγδάτης, του Ιράν και της Τουρκίας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ ζήτησε τη Δευτέρα την αναστολή της διεξαγωγής του, ενώ ο ισχυρός αντιπρόεδρος της χώρας και πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι έχει επισημάνει ότι το Ιράκ δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός «δεύτερου Ισραήλ» στο βόρειο τμήμα της χώρας. 
«Οδεύουμε προς το δημοψήφισμα και μόνο μέσω της ανεξαρτησίας μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας», διαβεβαίωσε  αποφασιστικά ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί
ΣΗΜ. Βρισκόμαστε πλέον σε πολεμική περίοδο οπότε οι πληροφορίες όλες και οι εκτιμήσεις υπόκεινται σε πολεμική προπαγάνδα… κατευθύνονται κάπως.. πχ λέγεται ό,τι μαζί με τον Ρώσο αντιστράτηγο σκοτώθηκαν κι άλλοι δύο αξιωματικοί.. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναλέμε σχετικά.
 https://anaktisis.net/