Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Νέα κατηγορία από τον εισαγγελέα για τον παιδοκτόνο της Πετρούπολης

Της Άννας Κανδύλη
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται πλέον ο 55χρονος που την προηγούμενη εβδομάδα μαχαίρωσε την 18χρονη κόρη του στην Πετρούπολη.
Μετά τον θάνατο της κοπέλας έγινε μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ενώ ανακρίτρια και εισαγγελέας προχώρησαν και στην έκδοση εντάλματος για τη
σύλληψη του 55χρονου ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Η υπόθεση
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά, απεγκλώβισαν από διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Πετρούπολη, την 18χρονη και τον πατέρα της.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η κοπέλα είχε δεχτεί χτυπήματα από μαχαίρι ενώ τα σημάδια που έφερε στο λαιμό της προέρχονταν από τα χέρια του πατέρα της ο οποίος φαίνεται ότι προσπάθησε να την στραγγαλίσει . Στη συνέχεια ο δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι, χρησιμοποιώντας λάδι, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος της εγκληματικής του πράξης.
Αμέσως μετά το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βάρος του 55χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό.
Μετά τον θάνατο της κοπέλας , η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.enikos.gr