Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ «ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ---Σ. ΛΑΒΡΩΦ : Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ !



ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΟΔΟΥ BRICS  για να αποφευχθεί «μια ευρεία σύγκρουση» στην Κορεατική χερσόνησο



anaktisis.net/
«Τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο», ανέφερε ο Πούτιν σε ανακοίνωσή του ενόψει της αυριανής συνόδου των BRICS από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.
«Οι προκλήσεις, η πίεση και η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική αποτελούν αδιέξοδο»,συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελπίδα πως «μόνο η άσκηση πίεσης
θα σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι μάταιη και λανθασμένη».
Ο Πούτιν εκτίμησε επίσης ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται αυτή την περίοδο «στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης», ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά να υποστηριχθεί ο οδικός χάρτης που έχουν προτείνει η Ρωσία και η Κίνα για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Μόσχα και Πεκίνο έχουν προτείνει πολλές φορές την επιβολή διπλού «μορατόριουμ»: την ταυτόχρονη αναστολή των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα από τη μία πλευρά και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας από την άλλη.
Μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει «πυρ και οργή» εναντίον της Βόρειας Κορέας και την εκτόξευση την Τρίτη ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, η ένταση έχει κλιμακωθεί ξανά στην κορεατική χερσόνησο.  Δεν μιλάμε με τους Βορειοκορεάτες προς το παρόν», δήλωσε ο αμερικανός ΥΠ.ΑΜ  Τζιμ Μάτις.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΛΑΒΡΩΦ – ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ




Το κρατικό πανεπιστήμιο διεθνών σχέσεων της Μόσχας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου τους των Εξωτερικών… Τα παιδιά εκεί θέλησαν να μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης προς Ανατολή και Δύση..

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Υπ Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρωφ εμφανίστηκε ανησυχα καθησυχαστικός μιλώντας στους φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστήμιου Διεθνών σχέσεων της Μόσχας. Κανείς δεν θέλει πόλεμο.. Αλλα και η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο και δεν θα συμμετάσχει..  Βλέποντας όμως γύρω μας είμαστε υποχρεωμένοι από τη διεθνή πραγματικότητα να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στη Γη και στο Διάστημα … Η πραγματική δύναμή μας είναι ο λαός μας.. Ολοι εκείνοι που εντάχθηκαν στον δικό μας πολιτισμό που είναι ανοιχτός και αντιλαμβάνονται πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον καθενα ισότιμα και να έχουμε φιλικές σχέσεις κατέληξε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ.
Από τη πλευρά μας ελπίζουμε πως οι έξαλοι τραπεζαλήτες των ΗΠΑ και της Γερμανευρώπης δεν θα κατορθώσουν να επιβαλουν έναν πόλεμο που θα είναι παγκόσμιος.. Οι ειδικοί βλέπουν μεγάλες πιθανότητες σε μια τέτοια περίπτωση να έχουμε αμερικανική «γκέλα» που θα επιταχύνει την διαδικασία παρακμής μέσα στην άλλοτε πλανηταρχία που τώρα σπαράσεται από έριδες..  Εάν δε πάνε με πυρηνικά να δώσουν «λύση» τότε ως ο καθένας γνωρίζει θα τελειώσουν τον πλανήτη..
Η πανσκατοποίηση πολιτικα, θα πρέπει να το αποδεχθουν του  Τζ. Σόρος τα λυκόρνια, τελείωσε παντού, εκτός από την Ελλάδα όπου έχουν πέσει να τη φάνε και βρίσκεται στα τελευταία της..  Μας συμφέρει ό,τι να ‘ναι να γίνει που να σταματήσει τη γενοκτόνηση των Ελλήνων, να κλείσουν τα σύνορα μας και να φύγουν όλοι αυτοί οι ξένοι που θέλουν να φύγουν απο τη χώρα μας..anaktisis.net/