Τρίτη, Σεπτεμβρίου 5

Σταθάκης-εκατομμυριούχος αριστερός : Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να σας πάρουμε τα σπίτια σας !



 Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν άμεσα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα αφορούν σε πρώτη φάση επαγγελματικά ακίνητα.

Κοίτα ποιός μιλάει για... πλειστηριασμούς...
ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ... ΓΙΑΤΙ "ΣΚΟΝΤΑΨΕ" ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ... ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ;
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΡΕ... ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ... ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΚΟΚΟΡΙΑ...

Καλλιόπη Σουφλή

Στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν άμεσα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα αφορούν σε πρώτη φάση επαγγελματικά ακίνητα.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η οποία προστατεύται μέχρι τέλη του 2018 για όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη,  υποσχέθηκε ότι μέχρι τη λήξη, θα υπάρξει νέα ρύθμιση με βάση τις συζητήσεις που θα γίνουν. 


«Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως» σχολίασε για το νόμο Κατσέλη.

«Το ΔΝΤ δεν κατάφερε να κάνει πάντα ό,τι ήθελε, και στην πρώτη κατοικία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Για την επένδυση στο Ελληνικό

Αισιόδοξος ότι η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, και το επενδυτικό σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018, εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του ΚΑΣ που εντός της ημέρας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του χώρου, που έχει υποβάλει ο επενδυτής, αλλά και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ο υπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας δημοσίου - επενδυτών, ο χαρακτηρισμός ενός κομματιού ως αρχαιολογικός χώρος είναι συνήθης πρακτική». 


«Εγώ μένω Χανιά, είναι όλη η περιοχή αρχαιολογική» πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την επένδυση ως «σύνθετη», λέγοντας πάντως ότι «όλα μπαίνουν σε ένα δρόμο, είμαστε κοντά στο να κλείσει ο φάκελος αδειοδότησης».

Από την πλευρά μας, συνέχισε, έχουμε εκπληρώσει όλα τα χρονικά προαπαιτούμενα, γι’ αυτό έχουμε και το επενδυτικό σχέδιο. «Το 2018 είναι εφικτό να μιλήσει κανείς για αρχή εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου» σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης.



Αξιολόγηση

Όσον αφορά την επικείμενη έναρξη της τρίτης αξιολόγησης,  ο κ. Σταθάκης εκτίμησε το 2018 θα έχει τελειώσει το μνημόνιο, καθώς η οικονομία ανακάμπτει. 


«Οι επόμενες οι αξιολογήσεις είναι πιο διαδικαστικές σε σχέση με τη δεύτερη που ήταν πιο ουσιαστική. Ελπίζουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση στην ώρα της, ώστε τον Ιούλιο να έχει κλείσει και το πρόγραμμα… Πρόθεση μας είναι να πάμε γρήγορα» επισήμανε.

ΛΑΡΚΟ

Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει βραχυχρόνια προβλήματα άμεσης βιωσιμότητας, έχει τρία στρατηγικά προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό της, την εκκρεμότητα που έχει με την Ευρώπη για το πρόστιμο που έχει επιβληθεί, και το πώς θα επιβιώσει η εταιρεία. 


«Βούληση της κυβέρνησης είναι η ΛΑΡΚΟ να μείνει ζωντανή, βιώσιμη. 

Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα» είπε. 

Έχουμε δεσμευτεί, πρόσθεσε ο υπουργός, μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε λύσει και τα τρία στρατηγικά προβλήματα.


Πηγή
 http://attikanea.blogspot.gr/2017/09/blog-post_35.html