Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27

Καλό Χειμώνα ! Έρχονται βοριάδες, βροχές και κρύο

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Aλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού με τα κύρια χαρακτηριστικά για τις επόμενες ημέρες την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τους ισχυρούς βοριάδες.
Μετά και τα ισχυρά φαινόμενα στη Σαμοθράκη, αλλά και τις βροχές στην υπόλοιπη χώρα, αλλού πιο ήπιες και αλλού πιο επιλεκτικές,συνεχίζεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με ανέμους που θα φτάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ στα πελάγη.



(H ισχύς των ανέμων την Παρασκευή στις 9.00 το πρωί)

Το φθινόπωρο λοιπόν ξεκινά φυσιολογικά, αλλά με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Χαρακτηριστικά, από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα, η χώρα μας θα καταγράψει θερμοκρασίες έως και 8 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.


(Πιθανές βροχοπτώσεις την Πέμπτη στις 6.00 το πρωί)

Το κρύο θα είναι αισθητό, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί αναμένονται μονοψήφιες θερμοκρασιακές τιμές.



Ασταθείς αέριες μάζες και αρκετή υγρασία 

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης στη χώρα μας προβλέπεται υγρός καιρός και σε συνδυασμό με τις ασταθείς αέριες μάζες θα έχουμε μπόρες μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Από τις απογευματινές - νυχτερινές ώρες , οι ισχυροί βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο θα κάνουν αντιληπτή την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη στα βόρεια , κεντρικά , ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και σε συνδυασμό με τις βροχές το μοτίβο διαμορφώνεται ως αμιγώς Φθινοπωρινό.


Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες , τοπικά έντονες. Ανάλογη εικόνα θα υπάρχει  και το απόγευμα στη Θεσσαλία , την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο με πυκνές ορογραφικές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν μπόρες. Τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά με εκτεταμένες βροχοπτώσεις από τη Μακεδονία και νοτιότερα και καταιγίδες εντός του Αιγαίου πελάγους όπου θα επηρεάσουν τις Σποράδες , την Εύβοια και τμήματα της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος, ενώ μόνο ορογραφικές νεφώσεις με πιθανή βροχή θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και από τη νύχτα βορειοανατολικοί με τάση σημαντικής ενίσχυσης.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί με εκτεταμένες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά - νοτιοδυτικά του νομού και εντός του Σαρωνικού κόλπου.


(Χαρακτηριστική εικόνα πιθανών βροχών στην Αττική) 

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.


(πρόβλεψη θερμοκρασιών για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα)

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.


(πρόβλεψη θερμοκρασιών για τη Θεσσαλονίκη)

Δείτε τον καιρό σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας:







Πηγές: meteoclub, forecasweather, antimeteo, weather.gr, xalazi
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, 18:56