ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,,,ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ !

Τα Σόδομα και τα Γόμορα σε νέα έκδοση - Θα επιλέγουν το...φύλο τους ακόμη και ανήλικα παιδιά; Τι προανήγγειλαν από τη Βουλή

Θα επιλέγουν το...φύλο τους ακόμη και ανήλικα παιδιά; Τι προανήγγειλαν από τη Βουλή

Νέα ήθη εισάγονται στην ελληνική οικογένεια.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, ώστε να ρυθμίσει πράγματι ζητήματα που εκκρεμούν χρόνια.
«Για εμάς δεν υπάρχουν θέσφατα και δόγματα. Φέραμε ένα νομοσχέδιο που είναι το πιο προοδευτικό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό στην Ευρώπη και είμαστε έτοιμοι να δούμε περαιτέρω τα ζητήματα που προκύπτουν», τόνισε ο κ. Κοντονής.
Η μείωση του ορίου ηλικίας στο δικαίωμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ήταν ένα από τα θέματα που είχαν τεθεί νωρίτερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του σχετικού νομοσχεδίου.
Όλοι οι φορείς, αναγνώρισαν ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ορισμένους να κάνουν λόγο για «ιστορική μέρα», ζητώντας ταυτόχρονα βελτιωτικές αλλαγές.
Ενστάσεις εκφράστηκαν κυρίως για την εξαίρεση των έγγαμων από το δικαίωμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, αλλά και για το γεγονός ότι περιορίζεται στα δύο φύλα και αποκλείονται τα intersex άτομα, που δεν αισθάνονται, ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες.
Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, μίλησε για «ιστορική μέρα», επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς έρχεται να εφαρμόσει αποφάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών Οργανισμών για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξέφρασε ωστόσο την έντονη δυσφορία της για το ότι αποκλείεται το δικαίωμα επιλογής φύλου στους έγγαμους.
«Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια για ανθρώπους που υποφέρουν και έχουν δεχθεί φρικτές συμπεριφορές. Θέλουμε τη στήριξη σας για την κατοχύρωση των ατομικών μας δικαιωμάτων, τουλάχιστον επί της αρχής, γιατί αφορούν το πυρήνα της δημοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων.
Ο Φίλιππος Παγάνης, πρόεδρος της Colour Youth LGBTQI Νέων Αθήνας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πολύ καλή εξέλιξη, αν και έχει πολλά σημεία που χρίζουν βελτιώσεων, ενώ χαρακτήρισε «παράλογο» τον αποκλεισμό ανηλίκων από την ταυτότητα φύλου.
Η Ειρήνη Συμεωνίδου, μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών «Πολύχρωμο Σχολείο», επέκρινε το γεγονός ότι ο νόμος δεν δίνει άλλη δυνατότητα πέρα από τις δύο κατηγορίες φύλου, καθώς δεν προβλέπει την καταχώρηση τρίτου φύλου, όπως επίσης και το ότι «αφαιρείται από τα ανήλικα άτομα το δικαίωμα να εκφράσουν ελεύθερα την ταυτότητα τους».
«Τα τρανς παιδιά έχουν δικαίωμα να ζήσουν χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς τα αγαπάμε, τα στηρίζουμε, είμαστε δίπλα τους. Πολλές φορές αντιμετωπίζουν μέχρι και δολοφονικές συμπεριφορές. Το νομοσχέδιο το περιμέναμε να κάνει τη ζωή μας λίγο καλύτερη. Σίγουρα δεν είναι τέλειο αλλά είναι μια καλή αρχή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παγώνης, μέλος της ομάδας «Υπερήφανοι Γονείς».