Επίθεση Αδωνι σε Αχτσιόγλου για τα ποσοστά ανεργίας: Κοροϊδεύετε τους Ελληνες, τους περνάτε για ιθαγενείς

Φωτογραφία: Intime News
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής προκάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τον συνδικαλιστικό νόμο και τη διάταξη που θα προβλέπει ότι για να κηρυχθεί απεργία θα χρειάζεται πλειοψηφία 50%+1.

«Ο υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κλείσει το συντομότερο δυνατόν την τρίτη αξιολόγηση. Γιατί λοιπόν δεν φέρνετε σε αυτό το νομοσχέδιο τον συνδικαλιστικό νόμο; Τι φοβάστε; Μήπως χαλάσετε τη φιέστα του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη;», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως όταν έρθει η συγκεκριμένη διάταξη η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει. «Εμείς θα την ψηφίσουμε γιατί πιστεύουμε σε αυτή. Εσείς θα την ψηφίσετε για να παραμείνετε στις καρέκλες σας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε αντιπαράθεση και με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την αδήλωτη εργασία. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η αδήλωτη εργασία έχει ξεπεράσει σε ποσοστά τη νόμιμη και ότι τα ποσοστά της δεν αναγράφονται πουθενά σήμερα. «Από λόγια είστε πρώτοι, από αποτελέσματα χάλια. Να μας πείτε πόση είναι σήμερα η αδήλωτη εργασία. Κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό με χάντρες και τους περνάτε για ιθαγενείς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Απαντώντας, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η αδήλωτη εργασία το 2012 ήταν 36%, το 2013 40%, το 2014 20% και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 13%.
Όσον αφορά τις διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα στους απλήρωτους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους από την προσωπική περιουσία του εργοδότη και να πάρουν επίδομα ανεργίας, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις μεταφέρουν τον κίνδυνο από τον άνεργο στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν αλλάζουν σε τίποτα τη δημοσιονομική επίπτωση.
«Εκεί που εσείς βλέπετε δικηγορική ύλη, εμείς βλέπουμε εργαζόμενους που θα μπορούν να διεκδικήσουν περιουσία από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr