Γιάννης Βρούτσης: «Πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ»

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ .... ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ....
Γιάννης Βρούτσης: «Πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
«Μήνα με το μήνα επιβεβαιώνονται τα τραγικά αδιέξοδα του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου”» υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, επικρίνοντας σκληρά τα αποτελέσματα του νέου ασφαλιστικού που εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2017» τόνισε ο κ. Βρούτσης «διαψεύδει τους μύθους και γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα, που μεθοδικά προσπαθεί να χτίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ».

«Συγκεκριμένα» επεσήμανε «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε σε συνθήκες αναλογικής ισορροπίας να απορροφήσει μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, ποσό 5,931 δις ευρώ για συντάξεις πλην του Δημοσίου, όπως αναφέρεται στην «Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού, Μηνιαίο Δελτίο Αυγούστου 2017, στον Πίνακας 4.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού, η ετήσια επιχορήγηση του ΕΦΚΑ για συντάξεις πλην δημοσίου ανέρχεται σε 8,897 δις ευρώ ετησίως» σημείωσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ.

Και είπε ότι: «Στο πρώτο 8μηνο του 2017, ο ΕΦΚΑ απορρόφησε 6,4 δις ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή 469.000.000 ευρώ περισσότερα».

«Όλα αυτά» τόνισε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, «συμβαίνουν την ώρα πού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

Έχει “παγώσει” την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους πάνω 3 δις ευρώ.

Έχει μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” μέχρι 40%.

Δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν, από το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, που μέχρι σήμερα υπολογίζονται με βάση το πλασματικό εισόδημα του 2015 και όχι - όπως θα έπρεπε από τον Ιούλιο του 2017 - με βάση το εισόδημα του 2016.

«Τελικά τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά “πλεονάσματα” υποκρισίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.