Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 1

Τελικα ειναι μεγαλο ΝΟΥΜΕΡΟ αυτος ο υπουργος....Ο Γαβρόγλου άλλαξε πάλι γνώμη: Προαιρετικές οι εξετάσεις του Ιανουαρίου


Σε σύγχυση φαίνεται πως βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου καθώς μόλις λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία των διπλών πανελληνίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ (Ιανουάριο και Ιούνιο), δείχνει να αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό για την παράκαμψη των
εξετάσεων του Ιανουαρίου.

O κ. Γαβρόγλου σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και απαντώντας στον ερώτημα για το αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική, είπε:



«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Σημειώνεται, ότι αυτό που προτείνεται από την κυβέρνηση είναι ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο στην περίπτωση που είναι είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου, με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό.

Ωστόσο, τέλος, ο κ. υπουργός σε διαφορετική γραμμή από εκείνη του δικού του υπουργείου, εξέφρασε την άποψη ότι οι μαθητές μπορούν να μην πάρουν μέρος στις εξετάσεις του Ιανουαρίου, κάτι που από μόνο του ωθεί τις ενδιάμεσες εξετάσεις προς ένα πρόωρο τέλος.
http://fonaklas.blogspot.gr/2017/08/300.html