Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 8

ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!
Λένε ψέματα με την ίδια ευκολία που αναπνέουν. Ό,τι πιο συνεπές έχουν επάνω τους είναι το επαναλαμβανόμενο πολιτικό ψεύδος τους.


Ηταν Οκτώβρης του 2010. Από τότε είχαν αρχίσει τα… «μέχρις εδώ!» στις «σκληρές διαπραγματεύσεις» των ελληνικών κυβερνήσεων με την τρόικα…
   
    Μόλις δυο μήνες πριν, σε συνέντευξή του στη «Real News» (21/9/2014), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ε.Βενιζέλος δήλωνε:«Συζητάμε με τους εταίρους την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή και ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο».
    Εκείνο που ακολούθησε και εκείνο που μας ετοιμάζουν είναι γνωστό: Παράταση του Μνημονίου και επέκτασή του με άλλο, πλέον, όνομα: «Προληπτική γραμμή πίστωσης»…


Φυσικά ο κ.Βενιζέλος έχει τη δική του μακρά παράδοση «αξιοπιστίας». Ο κύριος που επέβαλε το χαράτσι για το οποίο ο ίδιος ορκιζόταν ότι δεν θα επιβληθεί, σε προηγούμενη συνέντευξή του, έλεγε: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής»(Ε.Βενιζέλος, συνέντευξη στη Real News, 23/3/2014).
   
    Πάμε παρακάτω. Ήταν τότε που ο κ.Σαμαράς «δεν θα ψήφιζε» το Μνημόνιο 2 (που το ψήφισε). Που «δεν θα στήριζε» το Μεσοπρόθεσμο (που το στήριξε). Που «δεν θα συναινούσε» σε απολύσεις (που συναίνεσε). Και που «δεν θα συμφωνούσε» σε ιδιωτικοποιήσεις (που συμφώνησε)…

Αυτά τα έλεγε ο κ.Σαμαράς  στο «Πρώτο Θέμα», τον Μάιο του 2011. Τι έγινε μετά; Συγκρότησε την κυβέρνηση Παπαδήμου, μέσω της οποίας: Κόπηκαν οι μισθοί (κι άλλο). Μειώθηκαν οι συντάξεις (κι άλλο). Κόπηκαν τα κοινωνικά επιδόματα (κι άλλο). Αυξήθηκε η ανεργία (κι άλλο). Κατακρεουργήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις (κι άλλο). Καταληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία (κι άλλο). Αυξήθηκαν οι φόροι (κι άλλο)…
  
    Στις 8/9/2013, ο πρωθυπουργός – πλέον – κ.Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» έλεγε: «Όχι νέα μέτρα, όχι νέα λιτότητα»… Τι συνέβη στην πραγματικότητα: Ένα μήνα αργότερα, στις 23 Οκτώβρη 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά  έφερε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που ξεπέρασε σε φοροληστρικό κανιβαλισμό όλα τα προηγούμενα!
    Ήταν με εκείνο το  νομοσχέδιο που μονιμοποίησαν μέχρι δευτέρας παρουσίας το (δήθεν έκτακτο) χαράτσι στα ακίνητα. Που επέβαλλαν πλέον το χαράτσι ακόμα και σε σπίτια χωρίς ρεύμα! Και σε χωράφια! Και σε γιαπιά! Και σε μαντριά!
Αυτά λέγονταν τον Σεπτέμβρη του 2013. Ένα μήνα αργότερα έφεραν το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο φορολογούσαν ακόμα και τα κοτέτσια!
   
    Προχτές ο κ.Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή με το γνωστό πια και ξεφτισμένο στιλ του θεατρινίστικου πολιτικού κουτσαβακισμού, επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές ότι οι επικριτές του διαψεύστηκαν διότι, όπως ισχυρίστηκε, η κυβέρνησή του «δεν πήρε» (!) νέα μέτρα ούτε το 2013 ούτε το 2014! Και συνέχισε λέγοντας ότι όπως ακριβώς αποδείχτηκε «αξιόπιστος» το 2013 – 2014 (σσ: που «δεν πήρε» νέα μέτρα!), το ίδιο αξιόπιστος θα είναι και το 2015 που επίσης «δεν» θα πάρει νέα μέτρα!
    Εδώ πια μωραίνει Κύριος! Δεν φτάνει, δηλαδή, που μας κοροϊδεύουν για όσα θα κάνουν, έφτασαν να μας κοροϊδεύουν και για όσα έχουν ήδη κάνει!
    Ποιος, όμως, είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι «δεν πήρε» νέα μέτρα φέτος και πέρσι; Είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που μόνο με το Μεσοπρόθεσμό (Απρίλης 2014 – πίνακας 2.3) ψήφισε την αύξηση των άμεσων φόρων κατά 9,34 δισ. ευρώ και την αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 9,044 δις. ευρώ για την περίοδο 2014 – 2018! Αυτός είναι που «δεν πήρε» νέα μέτρα!
    Αλλά, υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο αξίζει να τονιστεί: Πότε και από πού ορκιζόταν ο κ.Σαμαράς ότι «δεν θα πάρει» νέα μέτρα για το 2015; Είναι απίθανο: Το ορκίστηκε στην ομιλία του για έναν προυπολογισμό σύμφωνα με τον οποίο το 2015 – που «δεν θα παρθούν» νέα μέτρα – αυξάνονται (εισηγητική έκθεση προυπολογισμού 2015, πίνακας 3.2) κατά 1,4 δισ. ευρώ οι νέοι φόροι και μειώνονται κατά επιπλέον 1,555 δισ. ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες! Όχι άλλη «αξιοπιστία» κύριε πρωθυπουργέ. Φτάνει!

    Υπάρχει βέβαια μια ακόμα υπόσχεση. Τι λέει; Ότι η Ελλάδα «βγαίνει» από το Μνημόνιο. Ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση διατηρηθεί στις καρέκλες της, τότε θα προχωρήσει σε συμφωνία με την ΕΕ και με το ΔΝΤ η οποία αφενός «δεν» θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, αφετέρου θα εγγυάται την «ανάπτυξη» την «ευτυχία» και την «καλοπέραση».
    Αλλά ποιο ακριβώς είναι αυτό το σχέδιο; Ποιο είναι αυτό το «ζουμπουρλούδικο» πακέτο του «μετά Μνημόνιο» (εδώ γελάνε) «success story»; Ε, λοιπόν, ιδού η ψευτιά τους:

 Ο,τι μας ετοιμάζουν αποκαλύφθηκαν στο πρωτοσέλιδο της «Real» την περασμένη Κυριακή.
   
    Αυτά είναι τα «μη» μέτρα που «δεν» (!) θα πάρουν: Περιλαμβάνουν από νέες αυξήσεις του ΦΠΑ και κατασχέσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και ολοκληρωτική κατάργηση καταβολής συντάξεων! Αυτή είναι η – μέσω email – συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της. Κι αυτή είναι η πρώτη μόνο δόση των νέων μέτρων (σσ: που «δεν θα πάρουν»)!
    Τόσο το ψέμα τους. Τόση και τέτοια η πολιτική απάτη. Τέτοιο αντιλαϊκό βέρτικο. Αυτοί είναι που «δεν θα έπαιρναν», που «δεν πήραν» και που «δεν θα πάρουν» νέα μέτρα.
    Να, λοιπόν, γιατί είναι και ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας να πάρουν από τον ελληνικό λαό αυτό που τους αξίζει. Και να το πάρουν – χωρίς καμία διαπραγμάτευση – αυτοί, η πολιτική τους, οι σύμμαχοί τους και οι εταίροι τους: Να πάρουν πόδι!

ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ....

 ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΞΟΥΣΙΑ....

 ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ !
Πηγή: enikos.gr