ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ!«ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ» ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!
ԅьTɓ̏ӠԇӠPőÉS ЅɍS PϠԏՓ ̅ԁ́Ӕœ ӔϠʔǑɏ ՐTɁ (EUROKINISSI / ̐ϋQǠԁԉMi
Επεκτείνεται το πρόγραμμα στέγασης λαθρομεταναστών σε όλη την επικράτεια.
Ήδη οκτώ δήμοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να δεχθούν τους αλλοδαπούς. Μετά τον δήμο Λάρισας σειρά πήρε ο δήμος Καρδίτσας όπου θα στεγάσει λαθρομετανάστες σε 30 διαμερίσματα.
Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς οι αλλοδαποί που θα στεγαστούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα θα λάβουν επιπλέον οικονομική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας και Λαρισαίων, ανακοίνωσαν σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνολικά 600 «πρόσφυγες».
Οι θέσεις φιλοξενίας «προσφύγων» σε 30 διαμερίσματα στην Καρδίτσα και 70 διαμερίσματα στη Λάρισα, είναι η πιο πρόσφατη επέκταση του προγράμματος ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση- που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσφέροντας μέχρι σήμερα στέγαση σε πάνω από 31.000 άτομα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, οι οικογένειες των αιτούντων άσυλο που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, λαμβάνουν επίσης οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Επιπλέον, προσφέρεται κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου.

 http://www.makeleio.gr/