anaktisis.net
Zaxarias Mytilinios: Τα «ευχάριστα» είναι ότι το σύννεφο σωματιδίων θα μας πάρει ξόφαλτσα. Το δυσάρεστο είναι ότι θα καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό και έρχεται αρκετά νωρίτερα, δλδ το μεσημέρι της Παρασκευής.
Παρότι επιστημονικά ακόμα δεν είναι αποδεκτό γνωρίζουμε από τα δεδομένα των τελευταίων 10
ετών ότι τόσο μεγάλα φαινόμενα προκαλούν ισχυρότατους σεισμούς και ενεργοποιήσεις ηφαιστείων.
Το επόμενο δυσάρεστο είναι ότι η CME X9,3 θα προκαλέσει μια τεράστια γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας 7 που ήδη χτυπάει τον πλανήτη και εκτιμάται ότι θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή.
Το τρίτο δυσάρεστο είναι ότι φαίνεται ότι ο ήλιος έχει «ανοίξει», δλδ έχουμε πλέον ακόμα 3 κηλίδες (sunspots) που μπορούν να δώσουν ανάλογες ή και μεγαλύτερες στεφανιαίες εκρήξεις.
Το φαινόμενο του Βόρειου Σέλας θα γίνει ορατό μέχρι και την Κεντρική Ευρώπη (Ελβετία – Αυστρία – Ρουμανία), ενώ το φαινόμενο του ροζ ουρανού είναι πιθανόν να γίνει ορατό και αρκετά νοτιότερα, μέχρι και την ευθεία Ισπανίας – Ελλάδας.
Στους ανεξάρτητους ερευνητές (εκτός ΝΑΣΑ δλδ) προβληματίζει τόσο η διάρκεια, όσο και η ένταση, ενώ σε ετοιμότητα είναι όσοι παρατηρούν την σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, κυρίως στο δαχτυλίδι του Ειρηνικού.