Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Ξεκινά η επεξεργασία τεύτλων στο εργοστάσιο Πλατέως της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Δευτέρα και Τρίτη θα γίνουν οι δομικές
Ξεκινά η επεξεργασία τεύτλων στο εργοστάσιο Πλατέως της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Τη διαβεβαίωσή του ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο οι ποσότητες των τεύτλων που θα παραδοθούν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, έδωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, προσθέτοντας ότι «Δευτέρα και Τρίτη θα γίνουν οι δομικές στο εργοστάσιο του Πλατέως Ημαθίας και από Τετάρτη ή Πέμπτη θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της φετινής καμπάνιας».

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το φυσικό αέριο και η ΔΕΠΑ δεν θα σταματήσει την παροχή στο εργοστάσιο του Πλατέως της ΕΒΖ στην Ημαθία, ο κ. Χατζηδιαμαντής, επισήμανε «υπάρχουν οικονομικά θέματα, αλλά τα παλεύουμε και η καμπάνια θα γίνει και φέτος κανονικά». Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ορεστιάδα θα «ανάψει φουγάρο» εντός Οκτωβρίου.
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης παραμένει η τευτλοκαλλιέργεια να παραμείνει βασική δραστηριότητα για την Βόρεια Ελλάδα. Φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 NEWSBEAST.GR