Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Γυναικάρα με τα όλα της. Δεν της λείπει τίποτα. Λεφτά; Όσα θέλει, και με το παραπάνω.Φήμη; Ηθοποιός χολυγουντιανή σε πλήρη δράση και βραβευμένη. Ομορφιά; Μέσα στις δέκα πρώτες της γης. Ελκυστική; Να την πιεις στο ποτήρι ακόμα και σήμερα που πενηνταρίζει. Να την τρως και να μη χορταίνεις. Είπαμε. Τα έχει όλα. Η κορμάρα. Κι όμως...
...Κατάθλιψη. Η μεγάλη αρρώστια της εποχής μας. Από αυτή την ασθένεια δεν ξέφυγε η Ουαλλή σταρ του σινεμά Κάθρην Ζέτα Τζόουνς, που γεννήθηκε 25 Σεπτεμβρίου σα σήμερα το 1969. 
Το ακούς και τρελαίνεσαι. Ότι κλείνεται για θεραπεία σε κλινική το κορίτσι διότι την βαράει η μανιοκατάθλιψη. Να, γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται τους... φιλοσόφους. Αυτούς που τη ψάχνουν στο αληθινό... νόημα της ζωής. Ποια πλούτη και ποια δόξα, σου λένε. Άλλο είναι! Ποιο, ρε; Και ο καθένας φιλόσοφος προτείνει το δικό του απόσταγμα σοφίας.
Η συνάντηση της αιωνιότητος. Ο στρατοκράτης Μέγας Αλέξανδρος, ο μέγιστος κατακτητής του πλανήτη, ο πιο δοξασμένος των δοξασμένων, βγαίνει από το τανκ και, πριν ανέβει στο αεροσκάφος με τους πυραύλους, πιάνε το μάτι του έναν φουκαρά μέσα σε πιθάρι. Του λένε είναι ο κυνικός φιλόσοφος ο Διογένης. Τι έγινε; Εδώ τελειώνεις. Εδώ το κλείνεις το βιβλίο.
«Μεγάλε Διογένη, σε θαυμάζω, είσαι ο γίγαντας του πνεύματος, πες μου τι θες από εμένα, ό,τι μου ζητήσεις θα το κάνω διότι το αξίζεις...» του λέει ο Αλέκος. Είπαμε. Δεν είπαμε; Εδώ λες ως άνθρωπος ότι σ' έχουν δουλέψει οι θεοί. Ότι η ζωή είναι μια απάτη.
Απλώνει το χέρι ο Διογένης μέχρι τους όρχεις του και ξύνεται. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας τα' χει χάσει. Οι επιτελείς του είναι σε αμηχανία. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν πια ολοκλήρωσε το ξύσιμο ο Διογένης, έβαλε το χέρι στο μέτωπο και αποκρίθηκε στον μέγιστο στρατηλάτη: «Ρε μάγκα, κάνε μου τη χάρη και φύγε από μπροστά μου, μου κόβεις τον ήλιο...».
Το γεγονός δεν είναι μύθος. Η σούπερ γυναίκα Catherine Zeta - Jones, ζωντανή φαντασίωση σε χιλιάδες αρσενικούς, με προσωπική περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, διάσημη, δεν ξέρει γιατί ζει. Και ποιά αξία πραγματική έχουν όλα όσα κατέκτησε. Γιατί σπούδασε ηθοποιός, γιατί γυρίζει ταινίες και παίζει θέατρο, γιατί πλακώθηκε στις πλαστικές, γιατί χώρισε και επέστρεψε στον Ντάγκλας, γιατί έκανε μαζί του δύο παιδιά. Δεν βρίσκει απαντήσεις και βυθίζεται σε κρίσεις βαρειάς κατάθλιψης.
http://www.apodytiriakias.gr/