Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 7

Ο τουρίστας κ. Καχριμάνης

Portrait of a Smiling Tourist
Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
Η δικαίωση στην πολιτική είναι ένα πολύ σπάνιο πράγμα. Είναι όμως και πολύ δυσάρεστο όταν αυτό συμβαίνει εις βάρος των πολλών, εις βάρος της κοινωνίας. Πριν από μερικές ημέρες αφιέρωσα ένα άρθρο σε σχέση με τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού προτείνοντας στον Αλέκο Καχριμάνη να θέσει μια σειρά ζητημάτων ενώπιον του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να αποδείξει οτι δημοσίως στηρίζει τα συμφέροντα των Ηπειρωτών και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους.

Δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο κ. Καχριμάνης επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου δια της εκκωφαντικής απουσίας του από τα εγκαίνια του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που έχει δει η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια.
Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εκαταποντίσθη εμφανιζόμενος, όπως έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας.
Είχε τη μοναδική ευκαιρία να έχει μπροστά του τον (Ηπειρώτη) πρωθυπουργό, τον υπουργό Υποδομών, τον υπουργό Ναυτιλίας και την (Ηπειρώτισσα) υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και να θέσει επίσημα το θέμα της Κακαβιάς, τη σύνδεση με την Πρέβεζα και τη Σιδηροδρομική Εγνατία. Αντί αυτών επέλεξε να πάει στην Πορτογαλία, με κάποιους να γράφουν οτι επισκέπτεται τουριστική έκθεση και άλλους να λένε οτι είναι σε διακοπές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την Ήπειρο είναι στο Ντίσελντορφ.
Ποσώς με ενδιαφέρει το που βρίσκεται ο κ. Καχριμάνης. Σημασία έχει πως δεν ήταν εκεί που έπρεπε να είναι και μάλιστα από επιλογή.
Με την κίνησή του αυτή ο κ. Καχριμάνης αποδεικνύει οτι έχει παντελή έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Ο πρωθυπουργός ανεξάρτητα από τη συμπάθεια ή την πολιτική μας προτίμηση είναι θεσμός. Όταν έρχεται στο σπίτι σου και εσύ λείπεις είσαι πρωτίστως αγενής. Εν προκειμένω δεν είναι όμως μόνο αγενής αλλά αποδεικνύεται και καθ” έξιν φυγάς. Θυμίζω οτι στην κορύφωση των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ τις τελευταίες 10 ημέρες του πρώτου γύρου και όταν είδε οτι δεν του «έβγαινε» ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε βρει πάλι αφορμή να «δραπετεύσει» επισκεπτόμενος έκθεση τουριστικών προϊόντων στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας…
Με το σημερινό βαρύτατο ατόπημά του ο κ. Καχριμάνης δείχνει περίτρανα πως μετά από τοσα χρόνια στην πολιτική σκηνή δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι θεσμικό και τι δεν είναι. Δεν μπορεί επίσης να διακρίνει την σοβαρότητα  της στιγμής, διότι μέσα στην απελπισία που βρίσκεται από το γεγονός οτι δεν μπορεί να παράξει πολιτική όπως του έχουμε επισημάνει, τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
Σε μια πιο κυνική ανάλυση το μόνο που φαίνεται να τον ενδιαφέρει είναι να ξαναβρεί τον δρόμο για το κομματικό χρίσμα. Γιατί είναι τοις πάσι γνωστό πως από τη μέρα που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πόσο καλός είναι ο Αποστόλου και ο Σπίρτζης. Τώρα θυμήθηκε ότι είναι ΝΔ και απαντά στο λάθος με λάθος. Και κάνει κάνει και δεύτερο αντίστοιχο θεσμικό λάθος: τσακώνεται με τον Πατούλη και αντί να εμφανιστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στην Κόνιτσα –και τιμάται εξ αυτού από την ΚΕΔΕ η Ήπειρος- στέλνει την Τατιάνα Καλογιάννη. Τρίτο και χειρότερο είναι ότι έχω βάσιμες υποψίες ότι θα λείπει και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Μέσα στην τύφλωσή του δεν καταλαβαίνει ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν είσαι εκεί για σένα αλλά για τον θεσμό και για τον λαό που εκπροσωπείς. Αλήθεια, όταν σε μερικούς μήνες θα γίνει το συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που οργανώνει η κυβέρνηση στην Ήπειρο που θα πάει; Στον Βόρειο Πόλο;
Εγκαινιάζουν ένα δρόμο που βγάζει από την απομόνωση εσένα, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις για σένα και εσύ κάνεις  τον τουρίστα.
Ειλικρινά απορώ, ως πότε θα τον ανεχόμαστε;

ΥΓ. Διόρθωσε τα δύο λάθη με δύο σωστά. Διάκοψε το ταξίδι σου, γύρνα στην Ήπειρο, πήγαινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και πήγαινε στη ΔΕΘ.
ΥΓ2. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στα εγκαίνια είναι παρήγορο το γεγονός ότι τις προτάσεις μας τις διάβασαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

 http://www.rizopoulospost.com