Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24

Αποτελέσματα γερμανικών εκλογών: «Βράζει» το Βερολίνο!

Αποτελέσματα γερμανικών εκλογών: «Βράζει» το Βερολίνο! | Newsit.grΜεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στο Βερολίνο! "Βράζει" η γερμανική πρωτεύουσα για το AFD.
Αποτελέσματα γερμανικών εκλογών και… χαμός! Η εκλογική «μάχη» στην ισχυρότερη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου είχε -δυστυχώς- νικητή. Κι αυτός δεν ήταν ούτε η Μέρκελ, η οποία συρρίκνωσε τα ποσοστά της. Ούτε φυσικά ο Σουλτς, ο οποίος υπέστη μια πανωλεθρία.

Νικητής ήταν -ξαναλέμε- δυστυχώς το ακροδεξιό AFD. Η τρίτη θέση δεν αποτέλεσε έκπληξη. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ακριβώς αυτό. Απλώς, με μικρότερο ποσοστό. Το AFD, λοιπόν, αναδείχθηκε τρίτη δύναμη και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό.

Αποτελέσματα γερμανικών εκλογών: Μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο!

Αυτή την άνοδο του AFD φαίνεται πως πολλοί Βερολινέζοι δεν μπορούν να… χωνέψουν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Βερολίνου.
Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί κοντά στην Αλεξάντερ Πλατς, όπου γίνεται το εκλογικό πάρτι του κόμματος.
«Κάτω οι Ναζί!», «Όλο το Βερολίνο μισεί την AfD», φωνάζει το συγκεντρωμένο πλήθος. Ένα πλήθος, το οποίο διαρκώς μεγαλώνει.
Και το οποίο έχει ένα… σαφέστατο μήνυμα: Το υψωμένο, μεσαίο δάχτυλο! Δεκάδες συγκεντρωμένοι δείχνουν έτσι την… συμπάθειά τους στο AFD.
Ενώ πολλά είναι και τα πλακάτ που έχουν… σχεδιασμένο το ίδιο «μήνυμα».
Και όλα αυτά ενώ, όπως προαναφέραμε, ο κόσμος συνεχώς αυξάνεται στην «καρδιά» της πρωτεύουσας της Γερμανίας.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών αποτελέσματα γερμανικών εκλογών
Στις σημερινές εκλογές η Εναλλακτική για την Γερμανία συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 13,4%.
Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, με βάση τα πρώτα exit polls, έχουν ως εξής:
Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU)  33,2%
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20,8%
Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 13,1%
Φιλελεύθεροι (FDP) 10,4%
Πράσινοι 9,2%
Αριστερά (Die Linke) 8,7%
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters
 http://www.newsit.gr