Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29

Η κοινωνία γονατισμένη, οι πολίτες σε απόγνωση και η κυβέρνηση στον… κόσμο της

Και τώρα τι κάνουμε; Με μια κοινωνία πεσμένη στο καναβάτσο και μια οικονομία νεκροταφείο, θαύματα δε γίνονται.
Φυσικά θαυματοποιοί υπάρχουν και όλα τα βλέπουν ρόδινα και εφικτά, την ίδια στιγμή όμως διαψεύδονται από την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.

Του Τάκη Διαμαντόπουλου*
Η Κυβέρνηση μέχρι τώρα, σε επικοινωνιακό επίπεδο, κάνει το «μαύρο-άσπρο» με επιτυχία. Το μότο που κυριαρχεί στα κυβερνητικά χείλη είναι «εμείς είμαστε μόνο δυο χρόνια στην εξουσία και οι άλλοι σαράντα χρόνια». Με απλά μαθηματικά η ζυγαριά της πολιτικής ευθύνης, για όλο το χάλι της μεταπολίτευσης, γέρνει προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι μπορείς μέσα σε δυο χρόνια να καταστρέψεις ότι καλό άφησαν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σε σαράντα χρόνια. Σημασία έχει, ότι η κοινωνία είναι γονατισμένη και ανήμπορη να ανταποκριθεί στη σκληρή καθημερινότητα.
Τα προβλήματα της οικογένειας είναι βουνό και ελάχιστοι τα φέρνουν βόλτα. Εφορία, ΕΝΦΙΑ, ανεργία, ακρίβεια, εισφορές, καθημερινές ανάγκες είναι ένα κοκτέιλ απελπισίας και καταστροφής. Και πάνω σε αυτόν τον καμβά, έρχεται χωρίς αιδώ η Κυβέρνηση να λέει ότι τα νούμερα πάνε καλά και ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.
Γελάει φυσικά όποιος τα ακούει αυτά αλλά ταυτόχρονα και η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δίνει διέξοδο, αντιθέτως υπόσχεται καλύτερες μέρες με μια ομιχλώδη πολιτική πρόταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει την πολιτική συνταγή που τον διατηρεί στην εξουσία. Βρίζει τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδος, ψηφίζει ελαφρά την καρδία ότι έρχεται στη Βουλή και στο τέλος πανηγυρίζει για τα κατορθώματά του! Αυτή η συνταγή όμως έχει ημερομηνία λήξης και το πρόβλημα είναι να μην γίνεις ανέκδοτο στην κοινωνία, γιατί τότε η πτώση θα είναι πολύκροτη και επικίνδυνη για αυτόν που πέφτει.
Μπροστά σε αυτή την εικόνα απογοήτευσης, θλίψης, μιζέριας και θυμού υπάρχουν δυνάμεις όπως η Ένωση Κεντρώων που προσπαθεί να πει αλήθειες και να κάνει προτάσεις με βάση την κοινή λογική. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μια λύση υπάρχει. Σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.
Όλοι μαζί να καθίσουμε στο τραπέζι και να επεξεργαστούμε προτάσεις για το μέλλον της χώρας. Μόνος του κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Εάν δεν συνταχθούμε με τα συμφέροντα της χώρας, οι ευθύνες θα είναι απείρως μεγαλύτερες σε λίγο χρονικό διάστημα για τους κυβερνώντες.
Το θέμα δεν είναι να κάνεις το «μαύρο – άσπρο» και να αυτοϊκανοποιείσαι, το θέμα είναι να μην σε μαυρίσουν οι πολίτες ως άλλοτε Μαυρογιαλούρος της πολιτικής.
*Επιχειρηματίας – Στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων
 lykavitos.gr