Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18

Πώς να απομακρύνετε τη βαφή μαλλιών από τις πετσέτες;

Η βαφή των μαλλιών σας αποδεικνύεται μία συναρπαστική εμπειρία, καθώς σας δίνει μία προσεγμένη εμφάνιση. Για να κάνουμε, όμως, ακόμη περισσότερο την... εμπειρία διασκεδαστική, πρέπει να «αφαιρέσουμε» οποιαδήποτε ανησυχία γύρω από τους λεκέδες που αφήνει η βαφή στις πετσέτες σας. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας καθαρές.


Καταρχήν, αν ο λεκές παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πετσέτα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Ποια είναι τα υλικά, λοιπόν, που θα παρέμβουν με ταχύτητα; Υπεροξείδιο του υδρογόνου, ξίδι, απορρυπαντικό πιάτων, βούρτσα, κουβάς, αμμωνία και σπρέι μαλλιών.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Για την αφαίρεση των λεκέδων, βυθίστε τη λερωμένη περιοχή στο υπεροξείδιο του υδρογόνου. Τρίψτε το σημείο με οδοντόβουρτσα. Ρίξτε λίγες ακόμη σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου πάνω στον λεκέ και κρατήστε το για πέντε λεπτά. Και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων

Αναμείξτε δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι και δύο κουταλιές της σούπας απορρυπαντικού σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφήστε την πετσέτα να μουλιάσει για λίγες ώρες και ελέγχετε περιοδικά αν έχει αφαιρεθεί ο λεκές.

Αμμωνία

Προσθέστε ένα φλιτζάνι αμμωνίας σε έναν κουβά με χλιαρό νερό. Βυθίστε μόνο το μέρος του λεκέ της πετσέτας. Φροντίστε να είναι βυθισμένη για 10 λεπτά.

Σημείωση: Η αμμωνία είναι ένα διαβρωτικό προϊόν, οπότε να είστε προσεκτικοί με αυτό.

Σπρέι μαλλιών

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες βαφής των μαλλιών από τις πετσέτες; Ψεκάστε λίγο λακ πάνω στον λεκέ, αν δεν απομακρύνθηκε ο λεκές μετά την παρέμβαση της αμμωνίας. Τα σπρέι μαλλιών περιέχουν αλκοόλ και άλλες χημικές ουσίες, ικανές να χαλαρώσουν τον λεκέ. Αφήστε την ουσία να σταθεί για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Πλύνετε καλά την πετσέτα

Μετά την εκτέλεση όλων αυτών των βημάτων, πλύνετε καλά την πετσέτα. Μπορείτε να επαναλάβετε την πρακτική για καλύτερα αποτελέσματα.

Σημείωση: Αν ο λεκές είναι έντονος, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε όλα τα βήματα.