Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Στο Άαχεν μοιράζουν ταμπλέτες ιωδίου... υπό το φόβο πυρηνικού ατυχήματος

Δισκία ιωδίου διανέμουν από σήμερα οι αρχές της γερμανικής πόλης Άαχεν στους πολίτες καθώς η εγγύτητα της πόλης με έναν παλαιό βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα εγείρει φόβους για την υγεία του πληθυσμού.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", στο πυρηνικό εργοστάσιο "Tihange" που βρίσκεται στο Βέλγιο κι απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την γερμανική πόλη,

έχουν εντοπιστεί ρωγμές σε διάφορα τμήματά του, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα βελγικά ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό, οι τοπικές αρχές της πόλης Άαχεν έλαβαν προληπτικά μέτρα. 

Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και οι θηλάζουσες μητέρες , όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα "Bild" . 

Ξεκινώντας από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν ταμπλέτες ιωδίου μέσω ίντερνετ έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι σε  περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,είθισται τα δισκία ιωδίου να αποθηκεύονται σε κεντρικό μέρος και να διανέμονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, ο Μάρκους Κρέμερ , δημοτικός σύμβουλος στο Άαχεν,υπεύθυνος σε θέματα περιβάλλοντος, έσπευσε να επισημάνει ότι, οι αρχές προέβησαν σε αυτή την κίνηση γιατί, σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος στον βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα "Tihange", δεν θα γινόταν αρκετά γρήγορα η διανομή των δισκίων.

"Γι' αυτό και είχαμε την ιδέα να διανείμουμε εκ των προτέρων δισκία ιωδίου στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού", τόνισε.
πρωτο θεμα
http://fonaklas.blogspot.gr/